ADV Romania va informeaza ca vineri, 20 aprilie 2012, a avut loc intalnirea de lucru a Comisiei ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economico-Sociala a Judetului Iasi (C.D.E.S.), la care au participat deputatii: Cristina Dobre, Marius Spanu, Nicusor Paduraru, Petru Movila si senatorul Sorin Constantin Lazar, prefectul Dragomir Sava Tomaseschi, presedintele CJ Constantin Simirad, viceprimarul Vasile Munteanu si Elena Iorga de la Institutul de Politici Publice.

Evenimentul a avut ca scop dezvoltarea unui parteneriat eficient intre ONG-uri, autoritati locale si parlamentari, in ideea contribuirii in mod direct la dezvoltarea economica si sociala a judetului Iasi.

Agenda evenimentul a cuprins urmatoarele subiecte:
Prezentarea ”Raportului de monitorizare al activitatii deputatilor si senatorilor si interesul pentru sustinerea nevoilor persoanelor cu dizabilitati (studiu de caz Circumscriptia IASI)”  - Institutul de Politici Publice si ADV Romania.
Rolul si obiectivele comisiei ONG pentru perioada urmatoare si asteptarile de colaborare cu alesii locali in contextul viitoarelor alegeri.
Importanta parteneriatului si a coordonarii locale in programarea fondurilor structurale pentru perioada 2014-2020.

In urma dezbaterii animate din cadrul comisiei, s-au lansat doua provocari care ar putea statua o colaborare intre Comisia ONG si parlamentarii ieseni, indiferent de partidul din care acestia fac parte – si anume ca in urmatoarele zile sa se constituie un grup de dialog pe email, prin care sa se faca schimb de informatii intre politicieni si societate civila.

Comisia ONG, fara a face un demers politic ci unul cetatenesc, se ofera ca si consilier al oricarui parlamentar iesean, care doreste sa consulte societatea civila in ideea gasirii unei solutii la problemele judetului, fiind suficient ca parlamentarul interesat sa adreseze solicitarea, printr-un  email, pentru membrii comisiei.

Comisia ONG va raspunde oricarei cereri de consultanta cu maxima buna credinta si in interesul cetatenilor pe care ONG-urile membre, ii reprezinta.

De asemenea, politicienii care doresc sa sprijine initiativele judetene promovate de Comisia ONG, isi vor exprima disponibilitatea in scris, pe grupul de email-uri ce va fi constituit, mentionand si domeniile de competenta profesionala pe care le au. Pe domeniile respective vor fi solicitati pentru a oferi suport si consultanta pentru materializarea initiativelor Comisiei ONG.

Acesta este un exercitiu de comunicare si parteneriat democratic in care nu doar ONG-urile solicita suport, ci si politicienii pot fi sprijiniti in luarea celor mai bune decizii, si daca dincolo de declaratiile publice, parlamentarii ieseni vor dori un parteneriat real, am putea asista la situatia in care, indiferent de interesele de partid, interesul judetului Iasi va constitui o prioritate a mandatului oricarui ales local.

ADV Romania in calitate de detinator al presedintiei Comisiei ONG, multumeste tuturor participantilor pentru dorinta de dialog si ii indeamna si pe politicienii care nu au putut raspunde invitatiei, sa solicite intrarea in grupul de comunicare si sa devina partenerii unui demers ambitios care si-ar putea dovedi maxima utilitate.