Romania se alatura pentru a doua oara campaniei globale Earth Hour (Ora Pamantului), pana acum cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile.

 

 

Pe pagina www.earth-hour.ro, platforma de comunicare a campaniei, oricine se poate inscrie in calitate de susținator al initiativei ecologiste.

Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice?

Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor. Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2,2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. Impactul evenimentului a fost unul urias astfel ca, numai un an mai tarziu, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour.

Anul acesta, WWF a ales sa transmita mesajul campaniei prin intermediul a doi ambasadori Earth Hour, care au indeplinit acest rol și in 2009: Robin Barnett, Ambasadorul britanic la București și Zoli Toth, solistul trupei Sistem. Cu ajutorul lor, WWF va vorbi despre scopul campaniei și despre cum sa devenim mai responsabili fața de resursele pe care le consumam zi de zi fara sa ținem cont de faptul ca acestea depașesc cu mult ceea ce planeta poate susține.

Articolul complet pe www.europafm.ro.