Danut  isi  doreste sa citeasca, sa scrie, sa poata da el autografe jucatorilor de fotbal de la un mare club, sa se poata uita la desene animate titrate fara ajutorul mamei, sa inteleaga meciurile de fotbal la care se uita tatal sau. Danut isi cauta speranta ca intr-o buna zi va putea.

Daca ar putea sa scrie , Danut ar pune in caietul sau,  la litera A,  cuvintele- alfabetabecedar, activambitie, ajutor, alaturi, atractie, actor, adolescenta, aikido, alint, alternativa, amorezat, amuzament, afectiune, atractie, alegere, acceptare, aventura.

Nu ar scrie niciodata abandon, abcese, acut, afta, amarat, aminoacidurie, amutire, apatie, apasare, alienare.

Cand ar mai invata litere ar vrea sa scrie pe o pagina  sanatate pentru toti copiii, radio cu casti, baschet in parc cu prietenii, teme, cinema, excursie cu bicicleta.

Pe o alta pagina ar scrie boala, durerea, chinul, batjocura celor din jur, pansamentele, ranile, spitalele, pastilele, insomnia si ar arunca-o in foc ca ele sa dispara pentru totdeauna din viata lui.



Pentru tine cat valoreaza  litera A?
Daca poti, invata-l pe Danut litera A, litera ambitiei de a fi un copil normal, donand 50 de lei in contul Hospice Casa Sperantei. Orice contributie, oricat de mica, este importanta.

Danut* are 12 ani si sufera de tetrapareza spastica. Nu se poate deplasa, sta intr-un carucior si viseaza sa poata invata sa scrie si sa citeasca. De 1 an, el este in grija Hospice Casa Sperantei.

In toamna aceasta, 6 copii cu boli limitative de viata, ingrijiti de Hospice Casa Sperantei in Bucuresti vor merge la scoala.

Te rog, trimite ajutorul tau cat mai curand in contul RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968 deschis la Raiffessen Sucursala Brasov.

Va doresc un septembrie 2011 cu aprecieri, apropiere, alaturi  de cei dragi,
Cristiana Ionescu