Cu ocazia Zilei InternaÅ£ionale de conştientizare a Autismului FundaÅ£ia „Pentru Voi” va organiza duminică, 1 aprilie, la Timişoara, o serie de
evenimente inedite, ca parte a acÅ£iunii Light it up blue, desfăşurată la nivel global.

Se vor organiza două flashmob-uri cu participarea a peste 200 de persoane dintre care şi 12 persoane cu dizabilităţi intelectuale. De la ora 19.30 se va organiza un marş al autismului în PiaÅ£a Victoriei la care se pot alătura persoane îmbrăcate în albastru, iar de la ora 20.00 se va ilumina în albastru clădirea Operei Române, timp de două ore.

„Pentru al patrulea an consecutiv Timişoara se alătură marilor metropole ale lumii într-o acÅ£iune internaÅ£ională de conştientizare a autismului, prin organizarea unor evenimente inedite. Actualmente, 1 din 110 de copii este diagnosticat cu autism. Nu se cunoaşte nici cauza, nici un tratament pentru autism, dar se ştie că serviciile individualizate ajută mult la îmbunătăţirea vieÅ£ii familiilor care se confruntă cu autismul.” a declarat Laila Onu, director executiv al FundaÅ£iei „Pentru Voi”.

IniÅ£iativa face parte dintr-o amplă acÅ£iune internaÅ£ională care presupune iluminarea în albastru a unor clădiri importante, ajutând astfel la conştientizarea problematicii autismului şi a dificultăţilor persoanelor cu TSA (Tulburări din Spectrul Autist). În serile de 1 şi 2 aprilie, clădiri din întreaga lume - inclusiv Empire State Building din New York City, Turnul CN din Toronto, Canada, îşi vor aprinde luminile albastre.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Timişoara, Elba Timişoara, Iulius Mall, Zumba Fitness Timişoara, HDV Studio, Hit Sound.

Pentru mai multe informaţii despre eveniment vizitaţi website-ul fundaţiei
www.pentruvoi.ro şi www.facebook.com/foundationpentruvoi

###

Laila Onu, Director executiv