In 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internationale a Autismului, Fundatia „PentruVoi” lumineaza in albastru Timisoara, printr-o serie de evenimente de constientizare a autismului, desfasurate in cadrul actiunii Light it up blue, organizata in aceasta zi la nivel global.

La Timisoara se va lumina in albastru cladirea Operei Romane timp de o ora, se va organiza un mars la care se pot alatura persoane imbracate in albastru, se vor organiza desene pe asfalt, pictura pe fata, se vor elibera in aer 100 de baloane albastre, se vor distribui pliante si afise cu informatii despre autism.

In serile de 1 si 2 aprilie, cladiri importante din America de Nord si din intreaga lume - inclusiv Empire State Building din New York City si Turnul CN din Toronto, Canada, isi vor aprinde luminile albastre pentru constientizarea autismului si pentru a atrage atentia asupra zilei de 2 aprilie.

„Timisoara se alatura si de aceasta data marilor metropole ale lumii intr-o actiune internationala de constientizare a autismului. Incercam sa atragem atentia asupra amplorii pe care o are autismul la nivel international. Actualmente, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism. Nu se cunoaste nici cauza, nici un tratamentul pentru autism. Asa cum poliomielita a fost provocarea anilor ‘50 si SIDA provocarea anilor ’80, autismul este provocarea anilor 2000.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”

Initiativa face parte dintr-o ampla actiuneinternationalacare presupune  iluminarea in albastrua unor cladiriimportante, ajutand astfel la constientizareaproblematicii autismuluisia dificultatilor persoanelor cu TSA (Tulburari din Spectrul Autist).

Evenimentul este organizat cu sprijinul Operei Romane din Timisoara si a Companiei Elba Timisoara. Partener media Ziua de Vest.

Agenda finala a evenimentului precum si alte informatii despre evenimente vor fi postate pe web-situl fundatiei www.pentruvoi.rosi pe comunitatile online Facebook, Tweeter, LinkedIn.

Persoanele interesate sa se implice voluntar la organizarea acestei manifestari sunt rugate sa ne contacteze pe e-mail la voluntar@pentruvoi.ro

 ###