3 persoane cu dizabilităţi intelectuale au început luni programul de practică/ucenicie, în cadrul firmei Prospero din Timişoara, prin proiectul “Start profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale”, finanţat de United Way România.

Este cel de-al patrulea stagiu de practică desfăşurat în cadrul acestui proiect, prin care pentru 30 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale, au şansa să îşi dezvolte abilităţile şi să se familiarizeze cu un loc de muncă, în vederea facilitării unei viitoare angajări.

Astfel, în perioada 12 – 23 aprilie, 3h/zi, cei 3 adulţi cu dizabilităţi intelectuale, beneficiari ai serviciilor Fundaţiei „Pentru Voi” din Timişoara, sprijiniţi de un reprezentant al „Pentru Voi”, desfăşoară în cadrul firmei de panificaţie Prospero diferite activităţi complementare producţiei – sortarea, etichetarea şi ambalarea produselor, urmând a fi implicaţi treptat şi în alte activităţi mai complexe.

„Colaborarea pe care o dezvoltăm în prezent cu firma Prospero este un pas important pentru aceşti tineri, deoarece le oferă şansa de a se pregăti într-un mediu de lucru obişnuit, beneficiind de expertiza unor profesionişti în domeniu.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi” din Timişoara.

Cei trei sunt angajaţi ca şi brutari de 6 ani, la brutăria Unităţii protejate „Pentru Voi” din Săcălaz. Cu toate acestea, noua activitate îi încântă foarte mult, pentru că au asftel ocazia de a învăţa lucruri noi în domeniul panificaţiei.

„Îmi place să lucrez şi să fiu apreciat pentru ceea ce fac. Este uşor, pentru că cei de la firma ne ajută şi vreau să învăţ cât mai multe”,a declarat Edy participant la programul de practică.

Această activitate de ucenicie are ca scop sprijirea acestora pentru a-şi dezvolta abilităţile de muncă practică, de socializare şi comunicare în cadrul unui loc de muncă obişnuit, de familiarizare cu aspectele ce ţin de angajarea pe piaţa liberă a muncii.

Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la 0256228062, pentruvoi@pentruvoi.ro, www.pentruvoi.ro. Persoana de contact: Elisabeta Varga.

United Way Romania este o fundatie romaneasca, afiliata la United Way Worldwide. United Way este un donator prin excelenta local, care sprijina organizatiile neguvernamentale sa ofere servicii de calitate catre cele mai vulnerabile si dezavantajate grupuri din comunitate. Fondurile United Way provin din sponsorizari de la companii, din donatii salariale ale angajatilor acelor companii si din alte contributii. Biroul local United Way Timisoara functioneaza de mai bine de un an si sprijina proiecte locale. 

Fundatia „Pentru Voi” are ca scop cresterea calitatii vietii adultilor cu dizabilitati de dezvoltare si familiilor lor. Este singura din Romania care ofera o paleta complexa de servicii comunitare pentru cei 175 beneficiari ai sai:  5 locuinte protejate, 2 centre de zi, un centru respiro, serviciu de angajarea asistata pentru 100 beneficiari, unitatea protejata in care ucreaza 46 persoane cu dizabilitati intelectuale.