Activitati sportive WorldClass (Pilates si Combat force fitness), sfaturi si tehnici SMURD de prim-ajutor, teatru pentru copii, expozitie de stickere urbane Stickpartout, concert George Baicea Band, improvizatie teatrala, concert de muzicuta Petrescu Marcian & Band au fost o parte din activitatile proiectului Green Revolution ,,Roaba de cultura”, pe care peste 2000 de bucuresteni le-au ales pentru acest weekend.

,,Ne bucuram sa oferim bucurestenilor un alt mod de a petrece timpul liber si de a-i aduce mai aproape de natura, prin activitatile culturale gratuite din parcul Herastrau. Numarul celor care aleg sa isi petreaca timpul liber la <<Roaba de cultura>> creste de la saptamana la saptamana si promitem sa continuam in acest ritm pana in octombrie”, a spus Alexandru Rosieanu, project manager ,,Roaba de cultura”.

Cel mai bun muzicutist din Romania, Marcian Petrescu, a fost prezent vineri seara la ,,Roaba de cultura” si a sustinut un concert aplaudat timp de o ora. Tot vineri, persoanele de pe pajistea Pescarus au invatat lovituri specific de brate si picioare, combinate cu deplasari si eschive, in cadrul clasei de Combat force, sustinuta de Costin Bucura, instructor World Classs.

,,Ma bucur ca au fost prezente atatea persoane astazi aici, la Combat force World Class.
Trebuie sa tragem un semnal de alarma cu privire la sedentarismul oamenilor. Ii sfatuiesc pe toti sa vina la <<Roaba de cultura>>, sa fie perseverenti si sa lase complexele in vestiar sau acasa. Vinerea viitoare va asteptam cu o noua clasa de Combat si, de asemenea, cu exercitii pentru abdomene", a spus Costin Bucura, antrenor World Class Romania.

Sambata, 6 august, peste 700 de persoane au trecut pe pajistea Pescarus. Ziua a inceput cu o clasa speciala de exercitii Pilates, sustinuta de Ana Cordea, antrenor de fitness la WorldClass Romania. Dupa-masa, participantii au fost invatati notiuni de baza din programul SMURD ,,Basic life support”. Cristian Caldararu, instructorul formator SMURD a prezentat sfaturi pentru acordarea primului-ajutor, in cazul persoanelor inconstiente, netraumatizate, in caz de stop cardiorespirator si masuri in ceea ce priveste dezobstructia cailor aeriene la adult, copil si nou-nascut.

Sambata seara s-a sfarsit in acorduri de chitara electrica, cu un concert sustinut de George Baicea si trupa sa, formata din Alex Davidescu - bass si Nicolae Georoiu - drums.

,,O idee excelenta de curs! Tehnicile de prim-ajutor sunt esentiale si, din pacate, nu le prea aflam din alta parte. Multumim SMURD pentru sfaturile utile! Un 10 pentru explicatiile instructorului Caldararu. Cu siguranta eu si amicii mei asteptam urmatoarele cursuri de gen!”, a spus Robert Manea, prezent la cursul SMURD.

Duminica, 7 august, copiii si nu numai s-au bucurat de piesa ,,Pedagog de scoala noua”, a teatrului Del’Arte iar seara a adunat peste 500 de persoane la show-ul de improvizatie al Trupei Freeze.

,,Ne-a placut foarte mult la <<Roaba de cultura>>, a fost un public de calitate, copiii au fost pata de culoare, atmosfera misto! Va uram sa faceti cat mai multe evenimente de calitate, pentru ca cele de pana acum au fost de bun gust”, a spus  Ciprian Nemesiu, membru Freeze, dupa spectacolul sustinut.

,,Roaba de cultura”

,,Prin <<Roaba de cultura>> ne-am dorit sa aducem cultura in natura, acolo unde sunt oamenii si sa venim cu o alternativa la petrecerea timpului liber prin muzica, dans, pictura sau teatru. Un deziderat al acestui proiect este realizarea unei punti prin intoarcerea la valori, la cultura si dialog. <<Roaba de cultura>> este un exercitiu pe care fiecare dintre noi il poate face", a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Proiectul ,,Roaba de cultura" ofera in mod gratuit alternative culturale pentru petrecerea timpului liber in natura.

Proiectul este organizat de Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) si FiorArte si sprijinit de Ciuc, Cumpana, World Class, Editura Nemira, Lipton, Recolamp, Biciclop, Perpetuum Cycle, Free Rider, Metropotam, Zile si nopti, b365.ro si inparc.ro.

Pana pe 15 octombrie 2011, proiectul, desfasurat intr-un spatiu multifunctional din Parcul Herastrau, pe pajistea din zona Pescarus, propune publicului concerte de muzica clasica, electronica, cursuri de dans, ateliere de pictura si olarit si diverse activitati sportive. De asemenea, vor fi prezentate piese de teatru si se vor realiza proiectii de filme in parteneriat cu institutele culturale.

Pasionatii de lectura vor putea inchiria carti, in mod gratuit, pe care le pot citi numai in spatiul amenajat. Cei care vor dori sa continue lectura a doua zi pot face o rezervare a cartii pentru 24 de ore.

Zona ,,Roaba de cultura" beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit.

Accesul in zona ,,Roabei  de cultura" este liber sapte zile pe saptamana, astfel: de luni pana joi, in intervalul orar 10 - 22.00 iar de vineri pana duminica, intre orele 10 - 02.

Pentru informaţii suplimentare:

Amalia Precup
Communication Officer
ASOCIAÅ¢IA GREEN REVOLUTION
Telefon: 021/310.63.97
Mobil: 0728.132.977
Fax: 021/316.28 23
Adresa: str. Olteni, nr.3, sect.3, Bucuresti
Email: amalia.precup@greenrevolution.ro
Website: www.gbindex.ro, www.greenrevolution.ro