Fundatia World Vision Romania lanseaza miercuri, 6 martie 2013, etapa a doua a proiectului Atelierul de mestesuguri, etapa dedicata dezvoltarii competentelor si abilitatilor antreprenoriale ale mesterilor populari din regiunea nord – vestica  a tarii.

Primele grupe de cursanti vor invata despre administrarea afacerilor in comunitatile clujene Baisoara, Mera si Iara. Ȋnscrierile la cursuri raman deschise pana la data de 15 martie 2013, cand se vor forma ultimele grupe de participanti. Cursurile se adreseaza celor care stapanesc un mestesug popular si au domiciliul in mediul rural, judetele Maramures, Salaj, Satu Mare, Cluj, Bistrita – Nasaud sau Bihor.

In aceasta etapa a proiectului, mesterii se vor familiariza cu lucrul pe calculator si vor dobandi cunostinte esentiale despre scrierea unui plan de afaceri, legislatie, contabilitate, marketing si vanzari, inregistrarea si protectia marcii de artizanat. La finalul instruirii, ei vor concura pentru finantarea nerambursabila a planurilor de afaceri concepute in decursul acestei etape. Cele mai bune treizeci de proiecte scrise de mestesugari vor primi sprijin financiar pentru a fi puse in practica.

In ultima etapa, beneficiarii vor putea sa se inscrie in asociatiile profesionale nou-create si pe platforma online Targul de la sat care va fi lansata luna aceasta. Promovarea artei traditionale si extinderea pietei de desfacere, infiintand o retea de colaborare cu pensiuni turistice, unde artizanii vor putea expune obiectele realizate.

„Atelierul de mestesuguri” este un program integrat de calificare, dezvoltare a competentelor antreprenoriale, suport si consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale din mediul rural din regiunea Nord - Vest. El se desfasoara in perioada aprilie 2012 – martie 2014 si este implementat cu sprijinul Asociatiei pentru Sprijinirea Dezvoltarii Rurale ASDR Dezmir si Ascendo S.R.L.

Pentru inscrieri si detalii suplimentare despre proiect, contactati coordonatorul proiectului Ghita Todica, tel. 0731.444.793, email gheorghita_todica@wvi.org. 

Fundatia World Vision Romania desfasoara „Atelierul de mestesuguri” in cadrul Programului pentru agricultura si dezvoltare economica care promoveaza investitiile in capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile si traditiile locale. World Vision Romania incurajeaza dezvoltarea comunitatilor rurale pentru a imbunatati conditiile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor sanse sporite de educatie, dezvoltare si bunastare.


Claudia Tokacs, Specialist Comunicare
Fundatia World Vision Romania
claudia_tokacs@wvi.org
Tel. 0731444773
www.atelieruldemestesuguri.ro