La finalul proiectului “Plimbari in cartier”, finantat de Raiffeisen Bank si implementat in perioada noiembrie 2011-mai 2012 de catre Asociatia Colors, seniorii brasoveni implicati in activitati le recomanda egalilor lor sa iasa la miscare in Brasov, oferind 30 de idei de trasee pentru plimbari cu grade diferite de dificultate. Totodata seniorii brasoveni au si alte variante de petrecere activa a timpului liber, oferite de voluntarii Colors.

Dupa 8 luni in care s-au plimbat in cartier, au luat parte la ateliere de creativitate la Biblioteca Judeteana G. Baritiu si la jocuri pentru seniori la Centrul de Activitati Colors, dupa drumetii Sub Tampa, in Poiana Brasov si la Pietrele lui Solomon si dupa excursiile finale de la Sinaia si Bran, grupul seniorilor pasionati de miscare din proiectul “Plimbari in cartier” a ales cateva trasee care pot fi parcurse de catre persoanele trecute de 55 ani, cu un efort mic sau moderat. Dintre acestea cele mai familiare sunt in parcurile Tractorul si Titulescu sau in zona centrului vechi din Brasov si zona Schei, ca de exemplu un traseu care parcurge zona dintre str. Republicii si Piata Unirii.

Traseele favorite ale seniorilor Colors sunt insa in mijlocul zonelor verzi care inconjoara orasul: Dambul Morii, zona Iepure, Noua, zona Warthe, poiana Stechil. Seniorii sunt totodata hotarati sa adauge in program si cateva excursii si drumetii la cetatile din jurul Brasovului, prima pe lista fiind cetatea Rasnov.

Activitatile destinate seniorilor din vara aceasta se vor desfasura dupa urmatorul program:

-         In fiecare marti, de la ora 10 – jocuri si activitati de socializare pentru seniori, la Centrul de Activitati Colors, str. Mircea cel Batran nr. 4

-         In fiecare marti, de la ora 18 – gimnastica pentru seniori, la Centrul de Activitati Colors, str. Mircea cel Batran nr. 4

-         In fiecare joi, de la ora 10 – plimbari in cartier (urmatoarea plimbare este la Dambul Morii, joi, 14 iunie, intalnirea este in fata Casei Baiulescu din Livada Postei)

-         In fiecare sambata, de la ora 10 – activitati de miscare si stretching, in parcul Tractorul

De asemenea urmatoarea sesiune de creativitate pentru seniori va avea loc la Casa Baiulescu, sectia franceza, joi, 7 iunie, de la ora 10.

Traseele din proiectul “Plimbari in cartier” si programul actualizat al activitatilor pentru seniori le gasiti pe site-ul Asociatiei Colors, plinideidei.ro si pe facebook.com/asociatiacolors.

Pentru alte informatii va rugam contactati Asociatia Colors, telefon 0745052151.

Asociatia Colors, infiintata in 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor si a comunitatilor din care fac parte pentru a face fata provocarilor vietii actuale, implementand proiecte educationale si de voluntariat pentru timpul liber, destinate copiilor, tinerilor si varstnicilor din Brasov si Sibiu. Mai multe gasiti pe www.plinideidei.ro.