In urma cererilor primite din partea comunitatilor locale, s-a prelungit termenul de depunere a aplicatiilor pentru Concursul National Fiecare Copil in Gradinta  pana la data de 17 iunie 2011.

Asociatia Ovidiu Rom si Ministerul Educatiei invita pentru al doilea an consecutiv toate Primariile in colaborare cu Scolile, Gradinitele si ONG-urile din tara sa aplice pentru o finantare care sa le ajute sa aduca la gradinita fiecare copil sarac cu varsta intre 3 si 6 ani.

Pentru a fi selectate acestea trebuie sa aiba:
(1) peste 50 de copii foarte saraci de 3-6 ani care nu merg la gradinita;
(2) un mediator scolar sau o persoana dispusa sa preia acest rol;
(3) un asistent social care sa se implice activ in proiect;
(4) capacitatea si motivatia membrilor echipelor locale pentru a implementa metodologia.

Asociatia Ovidiu Rom a alocat aproximativ 150 euro pentru un an pentru fiecare copil a carui familie traiste sub pragul saraciei. Aceasta suma acopera necesarul lunar de resurse educationale si tichete sociale pentru familiile ai caror copii au avut prezenta zilnica. In plus, Ovidiu Rom asigura formarea in metode educationale moderne a profesorilor.

Initiativa Fiecare Copil in Gradinita a fost lansata in iulie 2010 si pana in prezent a sprijinit 1,300 de copii si familiile acestora din 19 comunitati. Rata prezentei zilnice aproape s-a dublat fata de anul scolar precedent.
Pentru a consulta ghidul de inscriere si formularul de aplicatie click aici.