Fundatia „Alaturi de Voi” Romania anunta ca, a prelungit termenul de inscriere  la cursul „Initiere in antreprenoriat social” care se va desfasura la Vatra Dornei, în perioada 20 – 24 iunie 2012, pana la data de 18 mai 2012.

Obiectivul principal al cursului este incurajarea spiritului antreprenorial, a creativitatii si inovarii in randul tinerilor, prin abordarea unor subiecte precum:  conceptul de antreprenoriat, legislatia in domeniul antreprenoriatului, profilul antreprenorului, comunicarea interpersonala, idei de afaceri, surse de finantare a unei afaceri, managementul dezvoltarii afacerii si modele de buna practica in domeniul antreprenoriatului social.

Cursul „Initiere in antreprenoriat social” va fi sustinut de Lindi Endicott, coordonator Programe Internationale si de Educatie la Organizatia Planned Parenthood of Southwestern Oregon SUA, de Horia Gumeni – expert „Comunicare pentru antreprenori: dezvoltarea abilitatilor individuale" şi de formatori din partea Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania, cu o vasta experienta in domeniul economiei sociale.

Evenimentul se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 – 24 ani, din judetele Iasi, Constanta si Mures care se incadreaza intr-una dintre categoriile vulnerabile de mai jos:
•tineri care provin din medii defavorizate (au domiciliul in mediul rural, provin din familii cu venit scazut si beneficiaza de prestatii sociale / burse sociale, unul sau mai multi membri ai familiei au probleme de sanatate, tinerii orfani de ambii parinti si crescuti de rude etc.);
•tineri care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului;
•tineri cu dizabilitati.

Costurile pentru serviciile de cazare, masa si transport vor fi suportate de organizatori.  

Sunt disponibile 26 locuri pentru tinerii cu domiciliul in judetul Iasi, 27 locuri pentru tinerii cu domiciliul in judetul Constanta si 27 locuri pentru tinerii cu domiciliul in judetul Mures.

Inscrierea se poate face prin completarea formularul de inscriere care poate fi descarcat de pe site-ul www.ropes.ro, sectiunea: Centrul de Training / Curs “Initiere in antreprenoriat social”.

Tinerii interesati de participarea la curs trebuie sa schiteze un plan de afaceri (maxim 2 pagini), in care să ilustreze: activitatea economica pe care doresc sa o realizeze, piaţa prognozata, resursele financiare posibile, resursele umane utilizate, rezultatele preconizate.

Formularul de inscriere si schita planului de afaceri vor fi expediate pana la data de 18 mai 2012, prin e-mail la adresa ramona.marian@alaturidevoi.ro, sau prin fax la numarul 0232 275 568, selectia participantilor urmand a fi realizata pana la data de 25 mai 2012.

La final, cursantii vor primi un certificat de participare emis de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania si, in mod gratuit, a 40 de ore de consultanta pentru dezvoltarea unei afaceri şi accesarea fondurilor nerambursabile.

Activitatea face parte din proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap - MMSF, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.

Informatii suplimentare cu privire la curs pot fi obtinute la tel. 0232 275568 sau prin e-mail: ramona.marian@alaturidevoi.ro, persoana de contact Ramona MARIAN, coordonator local proiect.