Fundatia "Pentru Voi" a castigat premiul "Picatura chinezeasca" pentru impact si consecventa cu proiectul "Diferiti, dar impreuna", in cadrul Galei Premiilor Participarii Publice, organizata de Centrul de Resurse pentru Participare Publica la sfarsitul saptamanii trecute la Bucuresti.

Scopul proiectului a fost incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Timisoara, iar rezultatele acestuia la sfarsitul anului 2008 sunt: 107 persoane cu dizabilitati intelectuale angajate, din care 21 persoane cu dizabilitati intelectuale severe angajate cu contract prestari servicii in Unitatea protejata "Pentru Voi", 32 parteneriate ale Unitatii protejate cu diferite companii. Prin intermediul proiectului s-a infiintat Unitatea protejata „Pentru Voi", care a obtinut in 2008 o cifra de afaceri de 752.204 lei.

Proiectul a fost finantat de Initiativa pentru Sanatate Mentala din cadrul Institutului pentru o Societate Deschisa, Budapesta si s-a desfasurat in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara.

"Acest proiect a reusit sa stabileasca un parteneriat intre societatea civila, autoritati locale si mediul de afaceri din Timisoara in beneficiul persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Fara implicarea acestor trei factori, nu este posibila angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati si nici incluziunea lor sociala. Reusita proiectul ne indreptateste sa preluam si noi, in context romanesc, un slogan castigator: "Yes, we can!" a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei "Pentru Voi".

In cadrul galei Premiilor Participarii Publice au fost premiate 10 povesti de succes ale unor proiecte de participare publica si advocacy. Dintre acestea alte 2 premii au mers la Timisoara:
• Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara - Premiul "Ochiul Critic" pentru vigilenta si profesionalism in proiectul Vocea Orasului cere Etica si Actiune
•  Primaria Timisoara - Premiul "Primarie de comitet" pentru simt de raspundere in proiectul "Consiliile consultative de cartier - participarea la luarea deciziilor"

Lista completa a proiectelor premiate si a celor inscrise poate fi accesata la http://www.ce-re.ro/premii. Pentru mai multe detalii despre proiectul "Diferiti dar impreuna" va invitam sa accesati www.pentruvoi.ro