Sectia de Cardiologie de la Marie Curie este singura sectie de cardiologie cu internare din Bucuresti dedicata exclusiv copiilor. Renovarea spatiului care gazduieste sectia s-a incheiat in 2012, aceasta primind pacienti de la inceputul anului 2013. Acum functioneaza la intreaga capacitate.

Situatia din 2011
In 2011, la Marie Curie nu puteau fi internati copii cu afectiuni cardiologice: spitalul nu avea medici de specialitate, iar spatiul Cardiologiei fusese dezafectat. In 2012 au fost angajati medici (dintre cei mai buni!), iar din 2013 cel mai mare spital de copii din tara are, in sfarsit, spatiul potrivit unde sa primeasca pacientii care au nevoie de internare.
Renovarea sectiei
Initiata de Asociatia Inima Copiilor, renovarea sectiei a fost finantata de ING Asigurari de Viata (25.000 euro) si Linde Gaz Romania (20.000 euro), Asociatia completand suma pana la cei 55.000 euro investiti in total.
Spatiul a fost reimpartit, exista acum 4 saloane, un cabinet, o sala de tratamente si anexele necesare. Saloanele sunt refacute, cu console individuale pentru gaze medicale, monitoare si aparatura, instalatii noi, si mobila partial innoita. 
Ministerul Sanatatii a contribuit major, prin Programul de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, cu aparatura vitala pentru buna functionare a Sectiei (ecograf, monitoare).

Situatia actuala
Dupa modernizare, sectia poate primi pana la 10 copii cu varste intre cateva luni si 18 ani si a ingrijit, de cand a fost data in folosinta, in ianuarie 2013, in jur de 300 de copii, fiind, de altfel, singura sectie de cardiologie cu internare din Bucuresti dedicata exclusiv copiilor.
La Marie Curie sunt acum primiti pentru diagnosticare copii din toata tara, dar pot fi si internati copiii care au nevoie de investigatii mai amanuntite, de echilibrare cardiaca, copiii aflati "in drum" spre operatie sau pacientii operati, dar cu complicatii.
Inima Copiilor, ING Asigurari de Viata si Linde Gaz Romania vor colabora in continuare pentru ca la Sectia de Cardiologie de la Marie Curie sa nu lipseasca nimic. Sau, in orice caz, sa nu lipseasca prea multe... Pentru anul acesta, cei trei parteneri isi propun sa schimbe restul mobilierului si vor incerca sa acopere cat mai mult din consumabilele necesare activitatii de fiecare zi a Sectiei.
"Sectia de Cardiologie de la Marie Curie e echivalenta cu orice sectie de felul acesta din Europa. Ministerul a alocat recent inca 200.000 euro pentru aparatura de aici.
Pe de alta parte, discutia despre cardiochirurgia de la Marie Curie este complexa. Conducerea spitalului a fost schimbata recent tot din cauza asta. Cardiologia e parte din acest proiect mai mare. La nivelul Ministerului s-a decis ca orice ar fi necesar pentru cardiochirurgie, vom face." - a spus Victor Mora, Consilier al Ministrului Sanatatii

"Proiectele de la Marie Curie destinate copiilor bolnavi de inima ne-au impresionat din prima clipa in care ne-au fost prezentate, acum mai bine de trei ani si, de atunci, am ramas mereu aproape de Inima Copiilor si de ceilalti parteneri valorosi. Grija pentru viata, si in particular grija pentru siguranta financiara a celor mici, e un reper esential al activitatii noastre de zi cu zi si, tocmai de aceea, obiectivul nobil de a ajuta copiii suferinzi ne este atat de aproape de „suflet”. Intreaga echipa a imbratisat cu entuziasm cauza, punand timp si pasiune in proiectele destinate strangerii de fonduri, asa cum a fost „IN PAS CU PAUL DICU” - cand sute de voluntari ING si familiile lor au alergat impreuna mii de kilometri” - spune Marius Popescu, Director General ING Asigurari de Viata.

"Preocuparea noastra de a ne implica activ in viata comunitatii in care ne desfasuram activitatea ne-a oferit sansa de a ne regasi  in  programul initiat de catre Asociatia Inima Copiilor la Spitalul Clinic de Urgenta Marie Curie. Lucrarile de renovare si modernizare a Sectiei de Cardiologie reprezinta o initiativa ambitioasa si suntem incantati ca am sprijinit acest proiect, ceea ce reprezinta un beneficiu absolut pentru copiii internati aici, ale caror conditii de tratament vor fi, de acum incolo, la cele mai inalte standarde." - declara Anna Chitan, Development and Legal Manager Linde Gaz Romania

" In 2009 Inima Copiilor a inceput un proiect mare dedicat copiilor bolnavi de inima. In 2011 terminam amenajarea DEPARTAMENTULUI DE CARDIOCHIRURGIE de la Marie Curie unde, in fine, peste cateva saptamani vor fi operati primii copii. O SECTIE BUNA DE CARDIOLOGIE este sprijinul de baza al oricarei activitati chirurgicale si ne bucuram ca putem prezenta astazi, impreuna cu medicii exceptionali de aici, aceasta sectie de care un mare spital de copii are atata nevoie." - spune Alex Popa, Presedintele  Asociatiei Inima Copiilor.