Campania ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE!” continua cu vizita consilierului judetean Marian  Hauta, membru al Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie alimentara, Prestari servicii si Comert.

Vizita se incadreaza in efortul Fundatiei ADV Romania de a promova Centru national de economie sociala in randul personalitatilor momentuluiautoritati publice de la toate nivelele, oameni de afaceri si mass media.
Domnul Marian Hauta, care are experienta in supervizarea activitatii unei structuri private de asistenta sociala, ca membru in consiliile de administratie ale unor ONG-uri, a cunoscut modelul ADV de economie sociala- unitatea protejata autorizata Util Deco.

Judetul Iasi detine o resursa importanta in asistenta sociala prin care 35 de persoane cu dizabilitati sunt angajate in munca, alaturi de o echipa de profesionisti in asistenta sociala si domenii conexe, vizita la atelierele de productiecroitorie, legatorie, IT, arta mestesugareasca si picturaputand demonstra acest fapt.

“Apreciez importanta muncii desfasurate aici pentru persoanele cu dizabilitati, cu atat mai mult cu cat provin dintr-o familie in care sunt persoane cu dizabilitati si stiu cat de important e sa poti raspunde nevoilor lor.“ -  a precizat dl. Mariana Hauta. Domnia sa a sugerat sa fie adresate invitatii si altor consilieri, astfel incat sa se cunoasca aceasta resursa existenta la nivel judetean.

“Campania noastra este o modalitate de a face lobby pentru sustinerea structurilor de economie sociala de la nivel judetean si de revalorizare a potentialului persoanei cu dizabilitati care realizeaza produse si servicii competitive pe piata” – a precizat doamna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.

Produsele si serviciile realizate de angajatii Util Deco pot fi vizualizate si achizitionate pe pagina www.utildeco.ro.

Campania va continua sa promoveze Centru national de economie sociala prin atragerea atentiei asupra importantei acestui domeniu pentru o comunitate care nu plaseaza persoana cu dizabilitate doar ca „abonat” al serviciilor de asistenta sociala, ci si ca persoana independenta care poate crea, produce, trai normal.

Centru national de economie sociala a fost inaugurat in 14 septembrie 2012, in satul Uricani, comuna Miroslava, judetul Iasi in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, implementat de ADV Romania,  prin cofinantarea Fondului Social European, prin POSDRU.