Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania organizeaza, in perioada 7 – 8 noiembrie 2009, la Hotel Unirea din Iasi, conferinta transfrontaliera ”Incluziune sociala fara frontiere”, care are drept scop facilitarea diseminarii experientei in lucrul cu tinerii, detinute de ADV Romania si Fundatia ”Ecoul Cernibilului” Chisinau. Proiectul in cadrul caruia se deruleaza conferinta este „Incluziune sociala fara frontiere”, si a fost realizat de ADV Romania in parteneriat cu Fundatia „Ecoul Cernobilului” Republica Moldova, cu finantare de la UNIUNEA EUROPEANA prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova, PHARE CBC 2006.

Deschiderea oficială va avea loc în Sala de conferințe ”Cuza” a hotelului Unirea începând cu ora 10.00 și va continua cu următoarele comunicări: ”Economie sociala si integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati”, ”Politici sociale de asistenta a persoanelor cu dizabilitati in UE, Romania si R. Moldova”, ”Modele de buna practica in integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati” si ”Impactul expunerilor publice despre persoana cu handicap”.

La eveniment s-au inscris peste 165 de persoane din Republica Moldova si Romania insa, in urma selectiei, vor fi 100 de participanti dintre care 45 din R. Moldova si 55 din judetele Iasi, Botosani, Galati si Vaslui, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale de profil, autoritati locale si mass media.

„Este a doua conferinta transfrontaliera pe care Fundatia „Alaturi de Voi” Romania o organizeaza in acest an, obiectivul nostru fiind aducerea in spatiul public a unei teme de interes - incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati, un capitol la care are mult de lucrat atat Romania cat si R. Moldova. Prin informațiile prezentate si schimbul de experienta facilitat vom crea premizele unor parteneriate in spatiul transfrontalier care sa duca la crearea de servicii calitative adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilitati ” – a declarat doamna Angela Achitei, presedinte executiv al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania.

Detalii privind evenimentul pot fi obtinute la tel: 0232-275568, mobil: 0757 110242 sau e-mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Manuela Iftimoaei, coordonator proiect.

Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE accesati: sesizari.phare.proiecte@cfcu.ro