Astazi, 40 de copii din familiile afectate de inundatii din comunele Valea Seaca si Rachiteni, judetul Iasi s-au intors la casele lor dupa ce au beneficiat de 7 zile de o tabara la Zugreni, judetul Suceava.

Evenimentul a fost organizat de catre Fundatia "Alaturi de Voi" Romania cu sprijinul UNICEF Romania din fondurile stranse in urma teledonului organizat de Realitatea TV si UNICEF in cadrul campaniei "Romania prinde radacini", Prefectura Judetului Iasi si SC Alexandra Farm SRL, Iasi. Copiii au beneficiat de un program atractiv cu foarte multe jocuri si concursuri, pictura, drumetii, vizionare de filme, excursie la Vatra Dornei și chiar un mini curs de dans. Pentru o parte din ei, au fost organizate dezbateri pe teme educative legate de igiena si sanatate, codul bunelor maniere si relationare in grupul de egali.

Specialistii din cadrul ADV Romania au oferit sprijin si suport pentru cei care erau marcati de efectele inundatiilor pentru a depasi situatia si a se bucura din plin de tabara la care luau parte. Mihaela Miches de 11 ani din Valea Seaca a declarat la final: - "mi-a placut foarte mult in tabara ca am fost implicata in foarte multe jocuri si am avut ocazia pentru prima data sa invatat sa dansez. Nu prea vreau sa merg acasa, pentru ca trebuie sa muncesc din greu...". "Important a fost fapul ca cei 40 de copii au avut toate conditiile in tabara si in special mancarea foarte buna, mai ales ca multi dintre copii obisnuiesc sa ia masa in familiile lor, doar odata sau de doua ori pe zi", a declarat d-na invatatoare Alex Liliana de la Valea Seaca.

Campania "Romania prinde radacini" va continua timp de o luna, perioada in care numerele de telefon si de SMS vor ramane la dispozitia telespectatorilor care doresc sa devina donatori. Romtelecom a pus la dispozitie doua numele de telefon, 0900.900.120 cu tarif de 10 euro pe apel si 0900.900.125 cu tarif de 5 euro pe apel. In plus, la numarul 879 se pot trimite SMS-uri cu valoarea de 2 euro – pentru retelele Orange si Vodafone si de 2 euro plus TVA, pentru reteaua Cosmote.

De asemenea, in sprijinul sinistratilor, a fost deschis la BRD contul UNICEF. Informatii suplimentare pot fi obtinute la: Fundatia "Alaturi de Voi" Romania, telefon 0745/609209, 0788/266195 sau e-mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact – Angela Achitei, presedinte executiv. Reprezentanta UNICEF in Romania, telefon 021/2017847, e-mail: rzaharia@unicef.org, persoana de contact Raluca Zaharia, Fundraising Consultant.