Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank au fost nominalizate la European Excellence Awards, categoria “Ecologie si Mediu” pentru I`Velo, cel mai mare program de bike sharing din tara. Premiile European Excellence Awards sunt acordate pentru cele mai importante realizari din domeniul comunicarii pe continentul European.

Premiile sunt organizate de Communication Director, cea mai importanta publicatie de comunicare si relatii publice din Europa. Gala pentru decernarea premiilor va avea loc pe 8 decembrie, la Amsterdam.

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank se vor lupta pentru distinctie cu inca patru proiecte de comunicare europene nominalizate la aceeasi categorie - mediu.

“Nu este doar meritul echipelor noastre ci si al celor peste 500.000 de romani care au pedalat pe bicicletele I`Velo si au inteles care este misiunea si scopul nostru”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

I`Velo, cel mai mare program de bike-sharing din Romania

I'Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing gratuit, fiind lansat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.

1.100 de biciclete I’Velo au fost puse la dispozitia doritorilor din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi, in perioada martie – octombrie 2011, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, in intervalul orar 10.00 – 20.00.

Cele patru centre I'Velo din Bucuresti s-au aflat in: doua in Parcul Herastrau (un centru in zona Expo Flora, cunoscuta si Pescarus, iar celalalt in zona Baraka), unul in Parcul Tineretului (la intrarea in parc dinspre liceul Sincai) si cel de-al patrulea in Parcul Izvor (la intrarea in parc de langa statia de metrou).

In tara, centrul de la Brasov a fost situat langa cladirea Primariei, pe bulevardul Eroilor iar la Cluj-Napoca, centrul I'Velo a fost pozitionat in fata Salii Sporturilor. In Iasi, doritorii de pedalat au gasit bicicletele I'Velo in zona Rapa Galbena, iar cei din Constanta, in Parcul Tabacariei.

Rezervari online I’Velo

900 de biciclete I'Velo au putut fi utilizate gratuit de la centrele de inchiriat, pe baza unui act de identitate (buletin/carte de identitate, carnet de conducere sau pasaport) si a unui contract de dare in folosinta a bicicletei, completat la fata locului.

Bicicletele au putut fi folosite pentru o perioada limitata de doua ore.

Un adult a putut inchiria maxim trei biciclete, una pentru adulti si doua pentru cei mici.

Editia 2011 a venit cu imbunatatiri: pentru a micsora timpul petrecut la cozile bucurestene din fata centrelor de inchiriat, organizatorii au oferit utilizatorilor un sistem online de rezervari, prin crearea website-ului www.ivelo.ro. Tarifele aplicate rezervarilor sunt: 3 ron/h sau 15 ron/zi.

Adultii au inchiriat online pana la patru biciclete iar perioada de inchiriere a  variat intre 1 - 48 de ore. La centrul de inchiriere ales, utilizatorul trebuia sa prezinte un act de identitate si sa semneze un contract de dare in folosinta a bicicletei.

Rezultate I’Velo 2011

- 350.000 de utilizatori
- 700.000 de ore pe bicicleta
- peste 13 milioane de km parcursi pe bicicleta
- mai putina poluare, cu 30 tone de CO2, ca urmare a alegerii bicicletei
- 16 parteneriate pentru diverse evenimente (Ziua Mondiala a Inimii, Skirtbike, Bucharest Summer University, B’estfest, Peninsula, Noaptea Institutelor, Noaptea Bibliotecilor, Recicloniada, Tribute to Remember Freddie Mercury etc.)

Partenerii I’Velo

Programul I`Velo, initiat de Asociatia Green Revolution si Raiffesen Bank, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor Capitalei, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).

Pentru alte detalii accesati www.ivelo.ro.

Programul I`Velo din acest an s-a incheiat cu competitia I`Velo Bike Day, primul pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor: www.ivelo.ro/pentathlon/.

Pentru mai multe informatii va rugam contactati: 


Amalia Precup
Communication & PR Coordinator
Asociatia Green Revolution
Phone: 021/310.63.97
Fax: 021/316.28 23
Mobile: 0728.132.977
Email: amalia.precup@greenrevolution.ro 
Website: www.greenrevolution.ro, www.ivelo.ro