Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania anunta lansarea unui program privind finantarea unor proiecte de terapie emotionala si prin arta, avand ca scop reabilitarea psiho-sociala a copiilor cu deficiente, afectiuni cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave.

Solicitanti eligibili
Pot depune cereri de finantare:
* Organizatii non-profit care desfasoara, conform actului constitutiv si statutului, activitati legate de scopul proiectului;
* organizatii nonguvernamentale (fundatii, asociatii, federatii);
* organizatii religioase.

Atentie!In cazul unor spitale sau institutii publice aplicantul nu trebuie sa fie institutia in sine, ci o fundatie sau alta organizatie de pe langa aceasta.

Nu pot depune cereri de finantare:
* Organizatii neinregistrate oficial, partide, sindicate, societati comerciale;
* Un solicitant poate sa depuna o singura aplicatie.

Activitati eligibile
Tipuri de proiecte eligibile:
- programe de terapie emotionala: terapii de grup, terapii prin trairi personale pozitive, prin experiente si acumulari personale;
- proiecte de terapie prin arta: instrumente vizuale, muzica, activitati de autoexprimare creativa, individuale si de grup.

Grup tinta:
Copii cu deficiente sau cu afectiuni cronice, copii in curs de recuperare dupa afectiuni grave sau cu afectiuni grave permanentizate (de ex. tumori, afectiuni psihiatrice, ale sistemului limfatic, endocrin, ale aparatului respirator, digestiv, motor si altele).
Conditii de finantare
Poate fi solicitata finantarea tuturor costurilor aferente proiectului propus (costuri de proiect, costuri materiale, onorarii sau alte costuri de personal, costurile serviciilor de comunicare, de transport sau de deplasare, cazare, masa etc.). Finantarea este nerambursabila.

Plafonul maxim de finantare a unui proiect este de 20.000 lei. Volumul total al sponsorizarilor este de 300.000 lei.

Lista castigatorilor va fi publicata pana la data de 30 noiembrie 2011.

Fiecare participant va primi si cate o scrisoare de informare despre rezultatele obtinute.

Termene limita
Data limita de expediere a cererilor de finantare: 21 octombrie 2011.

Dosarul proiectului va fi trimis prin posta, impreuna cu anexele corespunzatoare, intr-un exemplar, la adresa: Fundatia Pentru Comunitate, Cluj-Napoca, Oficiul postal Nr. 1, C.P. 1141 cu specificarea pe plic Program pentru Sanatatea Copiilor.

Sursa: Finantare.ro