Fundatia Hospice „Casa Sperantei” (www.hospice.ro) impreuna cu partenerul sau, SC Compania de Investitii pentru Turism SA (www.cit.org.ro) , anunta semnarea contractului de finantare cu numarul de identificare 76741, in vederea implementarii proiectului „Calificari de calitate pentru turism si ingrijire”.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar perioada de desfasurare a proiectului este de 12 luni, incepand cu data de 1 noiembrie 2010. Valoarea totala a proiectului este de 1769080,00 lei, din care 1561610,00 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila solicitata, iar 82190,00 lei contributia solicitantului.

SC Compania de Investitii pentru Turism SA, identificata cu abrevierea SC CIT SA, are ca obiect de activitate invatamantul recreational, cod 8551, este singurul furnizor autorizat al primului program de specializare Maestru in Arta Culinara si important centru de promovare a relatiilor de cooperare internationala in sfera invatamantului turistic. SC CIT SA furnizeaza cursuri de formare profesionala initiala si continua a personalului din turism si din alte sectoare ale economiei nationale, de pregatire manageriala a agentilor economici din turism, asigura servicii de consultanta si asistenta de specialitate. Experienta solicitantului include instituirea unor contacte periodice cu principalele categorii de beneficiari: absolventi, asociatii profesionale, agenti economici.

Partenerul care insoteste SC CIT SA in procesul de implementare a proiectului este o organizatie de caritate inregistrata in Romania in 1992, la Brasov, in parteneriat cu fundatii de ingrijire paliativa si formare profesionala pentru ingrijire paliativa din Marea Britanie.

Obiectivul final al proiectului il reprezinta facilitarea integrarii pe piata muncii a somerilor tineri si a somerilor de lunga durata, in special femei, din mediul rural si urban din judetul Brasov (prioritar: Zarnesti, Codlea, Bran, Moeciu, Rasnov).
Printre obiectivele specifice ale proiectului se regasesc:
•    Imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor in cautarea unui loc de munca a unui grup tinta de 140 de persoane inactive
•    Incheierea unor parteneriate cu agentii de ocupare a fortei de munca, angajatori publici si privati si companii de recrutare din tara si din strainatate
•    Angajarea unui procent minim de 15% din participantii la programul de formare
•    Imbatranirea activa prin faptul ca somerilor li se ofera o calificare in care varsta nu reprezinta un impediment.

Proiectul pe scurt
Proiectul „Calificari de calitate in turism si ingrijire”  este o initiativa co-sustinuta de Fondul Social European prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Actiunea urmareste dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale prin actiuni de formare si consiliere care sa asiste forta de munca neocupata in meseriile de bucatar, cofetar patiser, ingrijitor la domiciliu. Proiectul este in concordanta cu strategiile de dezvoltare a resurselor umane atat la nivel european, cat si regional si asigura complementaritatea cu strategiile si politicile de dezvoltare regionale a Regiunii Centru.

Informatii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la dna Alexandra Crina Chiriac, manager proiect, SC Compania de Investitii pentru Turism SA, la adresa de posta electronica: crina.chiriac@cit.org.ro;

Andreea Rachitean
Coordonator proiect, Fundatia Hospice „Casa Sperantei”
Tel. 0733 101378