In perioada 27 octombrie – 4 noiembrie un numar de 14 persoane din R.  Moldova, reprezentanti ai autoritatilor publice si ai ONG-urilor care lucreaza sau au tangenta cu domeniul HIV/SIDA si al consumului de droguri vor participa la o vizita de studiu in Romania.

Evenimentul se va derula in doua etape, facilitand participarea a cate 7 persoane/grup timp de 5 zile si va fi organizat in cadrul proiectului "Impreuna pentru o comunitate sanatoasa" derulat de Fundatia "Alaturi de Voi" Romania in parteneriat cu Primaria Municipiul Iasi si Centrul de resurse "Tineri si liberi" din Chisinau cu finantare de la Uniunea Europeana prin Programul de vecinatate Romania – R. Moldova Phare CBC 2005.

Vizita de studiu vizeaza schimbul de experienta si cunoasterea de modele de buna practica in domeniu. De asemenea, este o oportunitate pentru dezvoltare de noi parteneriate in spatiul transfrontalier intre membrii delegatiei din R. Moldova si organizatiile si autoritatile vizitate de acestia.

In cele trei judete: Iasi, Vaslui si Galati, reprezentantii din R. Moldova vor avea ocazia sa cunoasca activitatea urmatoarelor institutii: Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi si Galati, Institutia Prefectului Vaslui, Centrul de Prevenire, Eva" Birlad, Organizatia Salvati Copii Iasi, Fundatia "Inima de Copil" Galati, Crucea Rosie Galati, Congregatia Surorilor Franciscane Misionare din Assisi Husi si ADV Romania.

De asemenea, in scopul dezvoltarii in zona transfrontaliera a serviciilor oferite in domeniul HIV/SIDA si al consumului de droguri, au fost realizate in cadrul aceluiasi proiect doua cursuri de formare pentru 55 de specialisti, va fi creata o retea din ONG-uri, autoritati si mass media si va fi organizata o conferinta transfrontaliera pentru 157 de persoane in luna mai 2009. Site-ul www.pentrusanatate.eu va fi o resursa importanta ce va contine informatii privind proiectul, dar si institutiile si oganizatiile din cele doua tari care pot acorda asistenta persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA si/sau consumatoare de droguri.

"In contextul in care Romania este in prezent in pozitia de a acorda la randul ei asistenta statelor in curs de dezvoltare, acest schimb de experienta va conduce in mod direct la imbunatatirea si dezvoltarea de noi servicii in domeniu, de catre colegii nostri din R. Moldova. De asemenea, este o ocazie de a identifica puncte comune de interes si de a dezvolta parteneriate chiar in accesare de noi fonduri transfrontaliere" – a precizat doamna Angela Achitei, presedinte executiv al ADV Romania.

"Impreuna pentru o comunitate sanatoasa" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare - cu suma de 134.644 euro, si cofinantat de Primaria si Consiliul local Iasi - cu suma de 7.480 euro si ADV Romania - cu suma de 7.481 euro.

Detalii privind evenimentul puteti obtine la tel: 0740.513864 sau mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact, Mihaela Munteanu – coordonator PR ADV Romania. Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE accesati : cfcu.phare@mfinante.ro.