Concursul se va derula in perioada 05.06.2014 – 05.10.2014.

„Ca urmare a succesului primei editii care a avut loc anul trecut, lansam a doua editie a concursului de desene „Lunca Siretului in ochii copiilor”, prin care ne dorim sa-i apropiem pe copii de natura, sa-i invatam importanta biodiversitatii si a ariilor protejate. Prin desen, copiii pot exprima modul in care ei percep natura, bogatiile sale, dar si amenintarile la adresa ei. Este o activitate care le dezvolta simtul artistic si creativitatea si, totodata, contribuie la dezvoltarea relatiei pe care o au cu natura”
, a declarat Mariana Gheorghiu, Manager de Proiect, ACDB. 
 
Pentru a Ie transmite principiile de baza legate de conservarea naturii si a-i invata care sunt speciile cheie de flora si fauna din Lunca Siretului Inferior, in prima faza a concursului, membri ai echipei ACDB vor sustine prezentari pentru elevii si profesorii din scolile inscrise in competitie. Perioada in care copiii vor putea realiza lucrarile va fi 21.06. - 15 .09.2014, urmand ca desenele sa fie colectate si jurizate in perioada 15.09.– 30.09.2014.
 
Pentru a se inscrie in concurs, elevii vor trebui sa realizeze o lucrare in format A4 in care sa reprezinte natura din Lunca Siretului Inferior asa cum o percep ei. Lucrarea  va avea un titlu pentru identificare si va purta numele autorului ei. Pe spatele fiecarei lucrari se vor mentiona clasa, scoala si localitatea de provenienta a fiecarui concurent.
 
Primii 40 de elevi, selectati in functie de punctajul primit pentru desenul realizat, vor fi invitati sa participe la expozitia care va avea loc pe data de 05.10.2014, prilej cu care vor fi decernate si premiile individuale, constand intr-o bicicleta (premiul I), o luneta pentru observarea faunei salbatice (premiul II), un rucsac si un cort (premiul III) si determinatoare de pasari si plante (premiul IV).
 
Concursul de desene „Lunca Siretului in ochii copiilor” face parte din proiectul „Siretul Verde – crearea sistemului de management integrat Natura 2000 pentru SPA Lunca Siretului Inferior si ariile protejate suprapuse” din Programul Operational Sectorial  Mediu – Axa 4, proiect co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si implementat de ACDB.
 
 
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati ACDB, persoana de contact: 
Mariana Gheorghiu, Manager de Proiect , email: mariana.gheorghiu@acdb.ro, tel. 0723 685 440
Despre ACDB
 
***
ACDB (Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice) a fost infiintata oficial in 2003, astazi in cadrul organizatiei activand peste 50 de membri. 
ACDB sprijina si promoveaza activitatile de conservare a diversitatii biologice, de educatie ecologica si protectie a mediului inconjurator. 
 
ACDB deruleaza:
- activitati de cercetare stiintifica a diversitatii biologice
- activitati de educatie ecologica in vederea sensibilizarii si constientizarii populatiei 
- activitati de protectie si conservare a florei si faunei salbatice
- activitati de conservare a patrimoniului natural
- activitati de administrare a ariilor protejate