Dupa mai bine de 5 ani de lobby din partea asociatiilor pentru protectia mediului, printre care si "Let`s Do It, Romania!", Guvernul Romaniei, prin Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, au dat astazi avizul de infiintare a Parcului Natural Vacaresti. 

Let`s Do It, Romania! – parte din echipa de lobby care a facut posibil acest succes pentru mediu
 
Aceasta decizie istorica pentru Bucuresti si Romania va insemna ca zona care adaposteste in acest moment peste 97 de specii protejate va avea instituit regimul de protectie si de conservare. Parcul Natural Vacaresti va deveni, astfel, cel mai mare parc natural urban din Europa.

Organizatiile implicate in acest demers sunt: Asociatia Parcul Natural Vacaresti, Asociatia "Salvati Dunarea si Delta" si "Let`s Do It, Romania!".
"Let’s Do It, Romania!" a inceput colaborarea cu Asociatia Salvati Dunarea si Delta in anul 2013 si, incepand din anul 2015, a dezvoltat un parteneriat alaturi de Asociatia Parcul Natural Vacaresti. Echipa "Let’s Do It, Romania!" a organizat 4 actiuni de curatenie in Parcului Natural Vacaresti,  in cadrul carora au participat 1050 voluntari, care au colectat 40 de tone de deseuri menajere. De asemenea au fost montate aproximativ 90 adaposturi si cuiburi de pasari.  Actiunile "Let’s Do It, Romania!" au fost Organizate impreuna cu Asociatia Parcul Natural Vacaresti si au avut sprijinul companiilor Kaufland Romania, Ursus Breweries, GreenGrour, Eco-Sud, Konica Minolta, HP, UNIQA Asigurari, fiind realizate in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.
 
In tot acest timp, "Let’s Do It, Romania!" a sustinut o campanie puternica de lobby, sprijinind demersul Asociatiei Parcul Vacaresti atat prin interventii la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, cat si la Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 4 sau la alte institutii implicate direct sau indirect in aceasta decizie.
 
In urmatoarea perioada, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor va selecta un administrator al zonei in baza unui proiect de amenajare a spatiului. Este pentru prima data, incepand din anul 2012, cand Ministerul Mediului Apelor si Padurilor ia decizia de a-si asuma in mod oficial acest proiect.  

***
Despre Parcul Natural Vacaresti
Parcul Natural Vacaresti include 190 de hectare de spatiu verde si este casa a 97 de specii de pasari (45 specii aflate in diferite faze de protectie) si mamifere ca: vidra (specie protejata), vulpe, nevastuica, enot. De asemenea, aici se gasesc si alte specii precum testoasa de uscat si testoasa de apa. 
 
De-a lungul anilor, zona a reusit sa se conserve intr-un mod extraordinar, in ciuda amenintarilor ivite la tot pasul. Cele mai mari provocari au venit de la oameni, din cauza pescuitului ilegal in lacuri, inclusiv cu plasa electrica, a incendiilor devastatoare, sau din cauza cantitatilor uriase de deseuri, care dauneaza atat pasarilor, care pot confunda deseurile cu hrana, cat si faunei.
 
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 100 000 de voluntari, care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deseuri), iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.
Pentru mai multe detalii despre acest subiect va rugam sa contactati: 
Anca Banita, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678