Institutia facea precizari la initiativa de impadurire pe baza de voluntariat:
 
1. cea mai mare actiune de impadurire este realizata de catre aceasta institutie,
2. institutia, fiind angajata in acest parteneriat prin intermediul Ministerului Mediului, isi va respecta angajamentele asumate privind numarul de puieti forestieri asumati in cadrul acestui parteneriat (1.500.000) 
3. institutia asteapta solicitarea ferma din partea reprezentantilor proiectului
 
Avand in vedere  misiunea acestui proiect, dorim sa asiguram reprezentantii R.N.P. - ROMSILVA, inclusiv pe aceasta cale, asupra pozitionarii corecte a noastra pe scena forestiera:

 ”Doresc, in primul rand, sa fac precizarea ca nici un ONG din Romania nu a contestat vreodata rolul, capacitatea sau impactul R.N.P. - ROMSILVA privind eforturile de impadurire din tara noastra. Nici nu ar avea motive sa faca acest lucru. ROMSILVA beneficiaza de toate parghiile pentru a face cele mai mari realizari in acest sens. Nu contestam acest lucru,din contra, majoritatea initiativelor sociale de impadurire (nu facem referire doar la cea pe care o reprezentam) au fost realizate in parteneriat cu aceasta institutie. Am vizat intotdeauna parteneriatul public pentru initiativele constructive. 

Explicatia crearii unei aparente concurente  are la baza o comunicare pe care ne-o asumam. Obiectivul nostru reprezinta cel mai mare demers de impadurire realizat prin voluntariat, iar acest demers voluntar este cel mai mare realizat, in acest moment, in tara noastra. Precizez, de asemenea, ca acesta este un obiectiv realizat prin asociere, este o mobilizare civica in masa, nu apartine unei persoane sau unei organizatii. Centralizarea raspunsurilor primite din partea administratiilor publice locale (mobilizate prin intermediul ACoR dar si al Institutiilor Prefectului din majoritatea judetelor tarii) a avut termen limita pe 14 septembrie a.c.. Pe 17 septembrie am transmis  informatiile responsabililor din cadrul Ministerului Mediului, urmand ca acestia sa mentina legatura cu R.N.P. – ROMSILVA, asa cum este prevazut in parteneriatul nostru cu aceasta institutie. Pana acum cererile noastre cumuleaza un numar de aproximativ 1.208.375 puieti. Le multumim tuturor partenerilor nostri institutionali pentru increderea acordata acestui demers” a precizat Liana Buzea, fondatorul „Plantam fapte bune in Romania”
 
Sub sloganul „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”, echipa „Plantam fapte bune in Romania”  ii invita pe cei interesati sa se implice in cresterea suprafetei impadurite a tarii.

***
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
Din 2011 si pana in prezent, 12.528 voluntari au plantat si ingrijit 258.200 copacei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive in urmatoarele judete: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis.
 A  fost lansata Harta taierilor de paduri - aplicatia online si pentru android - prin care oricine poate raporta o taiere de padure din tara.
 In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.
Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.

Persoane de contact:
Liana Buzea, Fondator, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare e-mail:  narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro