Sambata aceasta ne vor ajuta institutii precum: primaria comunei Armasesti – jud. Ialomita, primaria comunei Baltati – jud. Iasi, Liceul Gheorghe Asachi din Iasi, Penitenciarul Iasi, Directia Silvica Iasi, primaria comunei Pestera – jud. Constanta. De asemenea vom avea voluntari plantatori de fapte bune din ONG-uri precum: Asociatia Montana PATHOS, European Student Network, Asociatia TERIS, ASAFCI Iasi, USR Iasi cat si voluntari din urmatoarele companii: LS TRAVEL, JTI, Luxoft, CBRE Romania, Unicredit Tiriac Bank, Mega Image, EUROLINES, Alistar Security, HOLCIM si FISKARS.

La Armasesti, voluntarii revin, in al patrulea an consecutiv pentru a completa puietii de plop alb si ulm care nu au trecut testul verii. In total, sase hectare de lunca, cu un sol argilos, sarat si neproductiv, sunt ocupate cu mica padure plantata si ingrijita din 2011 si pana in prezent.
In comuna Baltati, organizatorii, voluntarii si partenerii vor continua impaduririle pe 2 hectare din totalul 16 alocate acestui proiect, cu puieti de gladita si salcioara, pentru a preveni alunecarile de teren.
Prin actiunea din judetul Constanta, „Plantam fapte bune in Romania” va completa perdeaua forestiera de protectie a drumului de acces in localitate, obiectivul din aceasta toamna fiind de 2,5. Hectare. Speciile alese sunt salcioara si gladita , specii care se preteaza acestui tip de obiectiv, alese chiar de primarul localitatii care la randul sau este tehnician silvic. Ne asteptam ca in cel mult 3 ani de zile aceasta perdea sa inceapa sa produca efectele scontate, si anume sa protejeze localitatea de intemperii, cat si drumului de acces in localitate  impotriva caderilor abundente de zapada.

„In acest weekend avem o mobilizare de forte in trei judete si suntem constienti ca numai asa construim proiecte cu impact mare in comunitate si trezim dorinta de implicare a cat  mai multor persoane, chiar si din alte judete decat cele pe care le avem acum” a declarat Liana Buzea, fondatorul „Plantam fapte bune in Romania”.

La nivel national, „Plantam fapte bune in Romania” si-a propus ca, in 2014, sa  impadureasca  21 de hectare de terenuri cu probleme (agricol degradat, cu risc de alunecare, cu alunecari produse sau sa realizeze perdele forestiere de protectie impotriva viscolelor), cu ajutorul a 3000 de voluntari. Plantarile de primavara au cuprins actiuni si in judetele Constanta, Iasi, Mures, Prahova, Salaj si Satu Mare. In perioada verii, au fost ingrijite plantatiile, prin fertilizari si descoplesiri de buruieni. Iar pe 22 noiembrie, vom continua actiunile demarate pana in prezent.
 

###
Note pentru editori:
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Proiectele noastre se deruleaza in prezent in 12 judete si sunt gandite pe termen lung, respectiv o perioada de 5 - 7 ani. Mai precis, derulam actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de ingrijire pana la reusita finala cat si raportarea si verificarea legalitatii taierilor de paduri. In cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul carora am plantat 236.700 de copacei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicatia noastra online „Harta taierilor de paduri” ne-a ajutat sa raportam peste 1700 de taieri de paduri; in paralel, am verificat aceste sesizari prin actiuni pe teren in 6 judete din tara.Cele 12 judete in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
 
Persoane de contact:
Liana Buzea, Coordonator national, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro, mobil; +40 741 026 216
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare e-mail:  narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro  mobil: +40 737 174 254