Actiunile de primavara vor cuprinde plantari in judetele Arges, Constanta, Iasi, Mures, Prahova si Salaj. In perioada verii, vor fi ingrijite toate plantatiile din cadrul proiectului, prin fertilizari si descoplesiri de buruieni, iar in toamna vor continua completarile plantatiilor vechi cat si pornirea unor obiective noi de impadurire in judetele Cluj si Dambovita. 

Pentru a fi cat mai la zi cu situatia reala din tara, Plantam fapte bune in Romania a lansat o aplicatie online unde toti cei care vor sa semnaleze taieri de paduri, o pot face. Aplicatia online denumita „harta taierilor de paduri” incurajeaza  implicarea romanilor in  identificarea taierilor de paduri abuzive, situate pe teritoriul tarii noastre. 

Si pentru ca actiunile se bazeaza pe voluntariat, din dorinta de a face mai usoara implicarea tuturor doritorilor, echipa „Plantam fapte bune in Romania” a realizat un infografic al activitatilor planificate in 2014. Cei care doresc sa se alature actiunilor „Plantam fapte bune in Romania” din 2014, o pot face in calitate de voluntari la actiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni) sau in calitate de colegi ai echipei de organizare (selectie individuala, pe baza de CV si interviu). Cei interesati pot primi mai multe informatii la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.
 
***
Despre „Plantam fapte bune in Romania” 
Plantam fapte bune in Romania este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Proiectele noastre se deruleaza in prezent in 12 judete si sunt gandite pe termen lung, respectiv o perioada de 5 - 7 ani. Mai precis, derulam actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de ingrijire pana la reusita finala cat si raportarea si verificarea legalitatii taierilor de paduri. In cei trei ani de activitate, am mobilizat 9633 de voluntari, cu ajutorul carora am plantat 182.200 de copacei -specii forestiere- pe 55.5 hectare de terenuri publice. Aplicatia noastra online „Harta taierilor de paduri” ne-a ajutat sa raportam peste 1700 de taieri de paduri; in paralel, am verificat aceste sesizari prin actiuni pe teren in 6 judete din tara. 
Cele 12 judete in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist, cea care a adus si in tara a reprezentat prima campanie "Let's Do It, Romania!".
 
Persoane de contact:
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare, narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro  .