In judetul Timis, cei 10.000 de puieti ramasi din toamna anului trecut au fost plantati cu ajutorul a 600 de voluntari. Viitoarea perdea forestiera va avea rol de protectie a unei parti din  localitatile SinMihaiu Roman si SinMihaiu German.

La Feteni, in judetul Valcea, 150 de voluntari au plantat 2.200 de puieti de gorun si frasin pe o suprafata de 0.4 hectare, rolul padurii fiind acela a rezolva alunecarile de teren din zona.  In toamna anului trecut, alti 9.500 de puieti au fost plantati aici. Iesenii au plantat primavara aceasta, intr-o locatie noua. Pe 2 aprilie, la Letcani, 8.000 de puieti au fost plantati pe o suprafata de 2 hectare. 

”Am inceput actiunile de plantare in localitatea Letcani si ne propunem ca in urmatorii ani sa plantam aici o suprafata de aproximativ 20 de hectare. Avem planuri mari, dar ne bucuram de sustinerea cetatenilor si a administratiei locale. Desi vremea nu a fost prietenoasa cu noi sambata, nu am renuntat si am reusit sa realizam ceea ce ne-am propus. Am plantat impreuna cu 350 de voluntari o suprafata de 2 ha”, declara Livia Bibire, coordonator judetean Iasi.

In acelasi weekend, la Malu, localitate din judetul Giurgiu, 1.000 de puieti de salcie si plop au fost plantati de catre angajati ai companiilor Mega Image, HP, HPE, Wipro si Unicredit Bank, sponsorii proiectului, au revenit la Giurgiu pentru completarea plantatiei incepute pe 14 noiembrie 2015.
Va reamintim ca „Plantam fapte bune in Romania” si Publicis Groupe Romania au lansat  in primavara acestui an campania Green Endorsement. Voluntarii participanti la actiunile de impadurire nationale organizate de „Plantam fapte bune in Romania” vor primi certificatul Green Endorsement recunoscut de cele mai mari companii din tara. 
 
Green Endorsement este un certificat care atesta ca implicarea in organizarea initiativei de impadurire nationala, sub forma de organizator sau plantator, dovedeste calitati importante pe care orice companie si le-ar dori de la angajatii sai. Deja peste 30 de companii multinationale si alti jucatori importanti din economia romaneasca acorda formal atentie voluntariatului in analiza profilului candidatului.

„Plantam fapte bune in Romania” va continua cu o actiunile cu ingrijirea plantatiilor (atat cele de anul acesta cat si cele din anii anteriori), iar in toamna o actiune masiva de impadurire in aceeasi zi in mai multe judete. Voluntarii organizatori se pot inscrie accesand acest link, iar voluntarii plantatori aici.  
 

***
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
Din 2011 si pana in prezent,  22.180 voluntari au plantat si ingrijit 462.200 copacei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive in 20 de judete. In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
 
Persoana de contact:
Narcisa Gheorghe, Coordonator comunicare: narcisa.gheorghe@plantamfaptebune.ro