Drumuri troienite, localități izolate sau oameni blocați în mașini sunt situațiile cele mai frecvente la început de an. Și în 2017, cantitățile de zăpadă creează probleme românilor, în special în partea de nord a țării.
 
Cea mai bună armă împotriva înzăpezirii drumurilor este înfiinţarea de perdele forestiere de protecţie. Deși în ultimii ani au existat inițiative legislative în acest sens, România are în continuare nevoie de mii de kilometri de astfel de bariere naturale împotriva zăpezii. 
 
„Plantăm fapte bune în România” lansează un apel către toate primăriile și consiliile locale din zonele afectate de căderile masive de zăpadă pentru a pune la dispoziția inițiativei terenuri publice potrivite plantării de perdele forestiere. Împreună cu mii de voluntari, echipa organizatorică a realizat astfel de acțiuni, din 2013 și până în prezent, în localitatea constănțeană Peștera. Zeci de mii de puieți de glădiță și sălcioară formează astăzi o perdea forestieră de protecție a căii de acces în localitate, pe o suprafață de aproximativ 7 hectare X  10m.
 
Perdelele forestiere răspund și altor nevoi: 
 
• de protejare a terenurilor agricole împotriva factorilor climatici dăunători; 
• de protecție a solului împotriva eroziunii; 
• de protejare a digurilor și malurilor contra curenților, viiturilor, sloiurilor de gheață și de protecție a localităților.
 
În 2017, „Plantăm fapte bune în România” va organiza acțiuni de împădurire atât în primăvară cât și în toamnă. În acest sens, primăriile și consiliile locale pot contacta echipa organizatorică la adresa maria.epure@plantamfaptebune.ro. 
 
”Ne dorim să contribuim la prevenirea problemelor administrative, sociale și ecologice prin plantarea acestor perdele forestiere de protecție. Ne propunem să ne mobilizăm comunitatea pentru a sprijini administrațiile publice locale cu terenuri aflate în domeniul public, propice pentru astfel de obiective”, a declarat Liana Buzea, fondatorul inițiativei „Plantăm fapte bune în România”.
 
La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus sa împădurească terenuri cu probleme (agricol degradat, cu risc de alunecare, cu alunecări produse sau să realizeze perdele forestiere de protecție impotriva viscolelor). Din 2011 până în prezent, au fost plantați 576.143 puieți, pe o suprafață de 180 de hectare, în localități din 21 de județe, prin implicarea a peste 27.000 de voluntari.