"Parcul Natural Vacaresti este un loc unic in peisajul Bucurestiului, iar fiecare bucurestean are datoria de a-l proteja si de a-l mentine curat. Actiunea de sambata a avut, pe de-o parte, scopul de a strange cantitatile de deseuri acumulate, dar si de a trage un semnal de alarma legat de faptul ca, in continuare, foarte multi oameni arunca ilegal deseuri in natura. Este cea de-a doua actiune de curatenie pe care o desfasuram in acest an in parteneriat cu Asociatia Parcul Natural Vacaresti si multumim voluntarilor care raspund intotdeauna bucurosi invitatiei noastre. De aceasta data, pe langa actiunea de ecologizare, voluntarii au luat parte la o activitate inedita, primita cu entuziasm: au vopsit, construit si amenajat adaposturi unde pasarile isi vor putea face cuiburi peste iarna" a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.
 
Parcul Natural Vacaresti este casa a 97 de specii de pasari (45 specii aflate in diferite faze de protectie) si mamifere ca: vidra (specie protejata), vulpe, nevastuica, enot. De asemenea, aici se gasesc si alte specii precum testoasa de uscat si testoasa de apa. O problema semnificativa intalnita este cea a pescarilor care, pe langa braconaj, lasa cantitati semnificative de deseuri in urma lor. Acestea dauneaza atat pasarilor, care pot confunda deseurile cu hrana, cat si faunei.
 
In acest moment, proiectul de Hotarare Generala pentru infiintarea Parcului Natural Vacaresti se afla in consultare publica, pe site-ul Ministrului Mediului, Apelor si Padurilor si poate fi consultat aici. Aceasta etapa este ultima inainte de adoptarea propriu-zisa a proiectului. In aceasta perioada, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor trebuie sa asigure protectia si conservarea habitatelor, conform OUG 57/2007.
 
"Succesul acestui proiect se datoreaza mobilizarii extraordinare a oamenilor. Suportul public primit de Parcul Natural Vacaresti a contat enorm in transformarea sa de la un vis, acum 4 ani, la realitatea de acum. Vorbim despre un ecosistem solid, robust, bine reprezentat, construit de natura pe locul unde acum 25 de ani se afla un teren viran destinat sa devina lacul Vacaresti. Formidabila forta de regenerare a naturii! Multumim tuturor celor care aleg sa se implice in viata parcului si incurajam total asemenea actiuni de curatenie, asa cum a fost cea de astazi. Speram ca, in cel mult o luna, Parcul Natural Vacaresti va exista si oficial in viata orasului." a declarat Dan Barbulescu, Director Executiv, Asociatia Parcul Natural Vacaresti.
 
Proiectul este sprijinit de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, iar printre companiile participante la actiune s-au numarat Genpact, Kaufland Romania, Romcarton, Unica Asigurari, Global Remote Services, Deichmann. Deseurile au fost preluate prin sistemul de colectare SIGUREC.

***
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 020 000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deseuri), iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de curatenie nationala a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.
 
Asociatia Parcul Natural Vacaresti este initiatorul si promotorul proiectului de infiintare a Parcului Natural Vacaresti. Scopul Asociatiei este de a construi in zona Vacaresti un spatiu de conservare si protectie a naturii, de educatie si informare pentru publicul larg.  
Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati: 
Anca Banita, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678
http://www.letsdoitromania.ro / http://www.facebook.com/LetsDoItRO