In primavara lui 2014, UniCredit Tiriac Bank a plantat un copac pentru fiecare client care a ales sa primeasca raportul de activitate al cardului de credit prin email in locul variantei tiparite, in cadrul parteneriatului pe care banca l-a dezvoltat cu Asociatia EcoAssist, pentru programul "Plantam fapte bune in Romania".

Toamna anului trecut a adus o noua campanie pentru „Plantam fapte bune in Romania”, in parteneriat cu LS Travel Retail Romania. Proiectul “Ajuta-ne sa reimpadurim ROMANIA!” a fost o invitatie pentru toti cei care au dorit sa se implice in padurilor din Romania. Campania s-a finalizat prin atragerea de voluntari si resurse financiare - donatii in cutiile amplasate in magazinele Inmedio, Relay, 1 Minute, So Coffee, Voyage Cafe  si Le Café inmedio .

De Craciun, plantatorii si cei interesati sa sprijine proiectul si cauza padurilor, au fost invitati sa cumpere brazi in ghiveci. Un procent din pretul bradutului crescut in ghiveci a fost folosit in actiunile de impadurire de anul acesta. Campania s-a derulat sub deviza „De Craciun alege sa plantezi fapte bune”, in parteneriat cu Silva Group Romania.

Realizarile si resursele mobilizate anul trecut se regasesc  in Raportul anual 2014.
Pana in decembrie 2014, 11.039 voluntari au plantat 236.700 puieti pe o suprafata de 62.5 hectare de teren public, aflat in situatii dificile: suprafete agricole degradate, afectate de alunecari sau  in pericol de desertificare. Reusita proiectului se datoreaza perseverentei echipei de proiect si a partenerilor, a dragostei pentru natura, dar si implicarii, in regim de voluntariat, a specialistilor din silvicultura si a unui numar impresionant de romani din toate colturile tarii. 

Actiunile de impadurire au devenit cea mai mare sursa de dezvoltare a proiectului: in cele doua anotimpuri potrivite plantarilor, primavara devreme si toamna tarzie, au fost organizate impaduri in 
 
6 judete (Arges, Constanta, Iasi, Prahova, Mures si Satu Mare). Numarul voluntarilor implicati in 2014 a fost de 1.430.
Pe plantatiile din Ardud (jud. Satu Mare) si din Breaza (jud. Prahova) s-a completat pentru ultima data cu puieti anul trecut, urmand ca pe viitor, echipa sa mearga numai la actiuni de ingrijiri (prasila), pana cand inginerii silvici vor fi declarat reusita finala a plantatiilor respective. Practic, anul 2014 a insemnat maturitate pentru acestea.

In vara anului trecut au continuat actiunile de ingrijire ale tuturor plantatiilor din proiect. In mare parte, acestea au fost posibile cu ajutorul persoanelor private de libertate, carora li s-au alaturat voluntari.

Numarul vizitatorilor pe aplicatia online Harta taierilor de paduri a ajuns la  11.914, iar numarul sesizarilor la 2.062.
In 2014, eforturile voluntarilor implicati in fundraising au adus initiativei fonduri in valoare de 57,040 euro.

Resursele financiare au fost puse la dispozitie, in 2014, de urmatorii parteneri: Finara Consult, Japan Tabaco International, Holcim, Unicredit Tiriac Bank, LS Travel, Immochan, Inmedio.ro, Brenntag, Coca Cola HBC Romania, Mega Image,  Avon Romania, CBRE Real Estate Consulting, Timac Agro Romania, Alistar Security si UPS.

De asemnea, s-au alaturat, cu sprijinul non-financiar mai multe companii: Bioderma, Gotec Rom , Conectoo, Eurolines, Orange, Rennania, The Cell , Tuca, Zbarcea&Asociatii, Liga studentilor straini din CT si Jandarmeria Ialomita.

Raportul anual „Plantam fapte bune in Romania”  poate fi gasit la adresa: http://issuu.com/ecoassist/docs/raport_2014_web

***

Despre „Plantam fapte bune in România”
„Plantam fapte bune in România” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Proiectele noastre se deruleaza in prezent in 12 judete si sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioada de 5 - 7 ani. Mai precis, derulam actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de ingrijire pâna la reusita finala cât si raportarea si verificarea legalitatii taierilor de paduri. In cei trei ani de activitate, am mobilizat 12.584 de voluntari, cu ajutorul carora am plantat 258.200 de copacei -specii forestiere- pe 65.5 hectare de terenuri publice. Aplicatia noastra online „Harta taierilor de paduri” ne-a ajutat sa raportam 2.062 de taieri de paduri; in paralel, am verificat aceste sesizari prin actiuni pe teren in 6 judete din tara.
Cele 12 judete in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis.Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
 Persoane de contact:
Liana Buzea, Fondator, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro, +40 741 026 216
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare e-mail:  narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro  +40 737 174 254