Sub sloganul „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”, echipa de proiect ofera tuturor celor interesati cadrul in care sa cunoasca pasii prin care o padure ajunge la stadiul de maturitate si, mai mult, sa contribuie constructiv la cresterea suprafetei impadurite a tarii prin plantarea unei paduri in judetul propriu. 

Acest demers amplu este initiat de Asociatia EcoAssist din Bucuresti, alaturi de 5 organizatii non-guvernamentale de protectia mediului din Romania si are drept Partener Institutional Principal Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor care prin intermediul R.N.P.. ROMSILVA va furniza gratuit puietii necesari realizarii acestei actiuni si asistenta de specialitate pe toate plantatiile pe care voluntarii se vor implica. 

Initiativa se afla inca din anul 2013 sub asupiciile Inaltului Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, fapt care atesta dedicarea si calitatea muncii tuturor membrilor si partenerilor implicati in initiativa. 

„Impadurirea nationala este un vis pe care incepand cu anul acesta ni-l indeplinim! Ne dorim sa constientizam romanii asupra etapelor prin care trece o padure pana ajunge la maturitate, asupra beneficiilor pe care le are padurea matura pentru mediu si om si urmarim sa-i si implicam concret si palpabil in acest demers care contribuie la cresterea suprafetei impadurite a Romaniei!” a declarat Liana Buzea, fondatorul initiativei „Plantam fapte bune in Romania”.

Lista celor minimum 30 de judete in care romanii pot contribui incepand cu acest an la impadurire poate fi studiata pe adresa: http://plantamfaptebune.ro/impaduriri/  La acest link se poate urmari evolutia confirmarii primariilor interesate de colaborarea cu initiativa „Plantam fapte bune in Romania”.
 
Cei interesati sa participe in calitate de voluntari sunt rugati sa se inscrie exclusiv pe platforma online construita in parteneriat cu Komunomo. Platforma va fi disponibila curand pe website-ul www.plantamfaptebune.ro si va facilita organizarea transparenta a unui numar foarte mare de participanti raspanditi pe intreg teritoriul tarii.
Cei interesati sa se implice in organizarea acestor judete pot contacta echipa de proiect pe adresa organizare@plantamfaptebune.ro cu recomandari de: 
• posibili membri in echipa de organizare locala
• primarii care poseda terenuri publice neproductive pe care s-ar putea impaduri
• organizatii non-guvernamentale care s-ar putea implica in organizarea locala 
 
• companii locale care ar putea sprijini cu voluntari, resurse materiale sau financiare 
• publicatii sau persoane publice locale care ar putea promova initiativa 
• surse de participanti la actiunile de plantare, ingrijire si completare care se vor desfasura in urmatorii ani (mentionam ca voluntarii propriu-zisi se vor putea inscrie exclusiv pe platforma Komunomo)
 
Echipa „Plantam fapte bune in Romania” promoveaza cauza padurilor, sub orice forma. Astfel, romanii pot sa se implice fie la organizarea plantatiilor oficiale ale proiectului „Plantam fapte bune in Romania”, fie prin organizarea unor actiuni independente (pe terenuri aflate in incinta scolilor, gradinitelor, spatiilor din jurul blocurilor de apartamente sau altor spatii virane de interes pentru comunitatile locale), fie prin implicarea in proiecte de impadurire ale altor organizatii care se desfasoara mai aproape de ei. 
 
De asemenea, echipa „Plantam fapte bune in Romania” primeste colegi, colaboratori, parteneri si ofera informatii utile privind organizarea propriei plantatii, pe adresa: organizare@plantamfaptebune.ro.   
 
Impreuna „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”
 
***
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
Suntem initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Realizarile „Plantam fapte bune in Romania” in cei 5 ani de activitate sunt: 12.528 voluntari au plantat si ingrijit 258.200 copacei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive din 10 judete ale tarii. De asemenea, a fost lansata Harta taierilor de paduri - aplicatia online si pentru android prin care oricine poate raporta o taiere de padure din tara - demersul a fost sprijinit de Ambasada SUA in Romania si Ambasada Marii Britanii la la Bucuresti. In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordatsase distinctii din partea comunitatii. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.

Judetele in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis.Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
 
Persoane de contact:
Liana Buzea, Fondator, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro, +40 741 026 216
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare e-mail:  narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro  +40 737 174 254