Dincolo de cifre, pe care pe gasiti pe www.plantamfaptebune.ro, stau munca si entuziasmul echipelor de organizare din cele 14 judete. 
“In premiera, o astfel de mobilizare civica in Timis a surprins cu un numar usor peste 3.000 de voluntari, fiind cea mai mare mobilizare in acest scop.

Cu mult drag, efort si entuziasm, cu mic cu mare, in localitatea Utvin s-au plantat 40.000 puieti, pe un teren degradat pentru o viitoare padure, mult necesara zonei ”, marturiseste coordonatorul judetean Timis, Andreia  Schneider.

Premiera a reprezentat si actiunea din judetul Valcea.
"Am reusit! Am inceput cel mai mare proiect de impadurire pe baza de voluntariat la nivel national, iar in primavara vom continua. Este prima actiune de acest fel in Ramnicu Valcea si din punctul nostru de vedere a fost un succes. In ciuda terenului dificil, voluntarii au plantat cu drag si spor. Fiecare dintre noi a lasat acolo o bucatica din suflet", povesteste Georgiana Tatulescu, coordonator judetean Valcea.

In Dolj, faptele bune sunt pentru generatiile urmatoare.

„Am aratat ca se poate. Am plantat paduri de copaci si paduri de suflet, deopotriva. Faptele bune nu vor ramane fara rezultate bune, nu doar pentru cei implicati in actiune, ci pentru intreaga omenire, nu doar pentru prezent, ci si pentru generatiile viitoare. Impreuna am demonstrat ca ne pasa si am inceput schimbarea in bine”, a declarat Marlena Marinescu, coodonator in judetul Dolj.

In Calarasi, corporatistii au facut o treaba pe cinste.
“Plantatia din comuna Ulmu a fost una dintre cele mai mari plantatii la nivel national din cadrul proiectului “Plantam fapte bune in Romania”. Cei 750 de voluntari au provenit din peste 20 de companii din Bucuresti si au dat dovada de o reala motivatie in a contribui la protejarea mediului inconjurator”, declara Viorel Lacatus, coordonatorul judetean Calarasi.

La Pestera, in judetul Constanta, am avut voluntari dar si 75 de militari americani de la de la Mihail Kogalniceanu.
„Peste 700 de oameni au aratat ce inseamna implicarea civica plantand in timp record 43.000 de puieti, in beneficiul naturii si al comunitatii din Pestera. „Plantam fapte bune in Romania” face mult mai mult decat o impadurire, schimba mentalitati!”,  a declarat Cosmin Barzan coordonator judetean Constanta.

Aradul a participat, de asemenea, la actiune.
„Peste 250 de oameni au aratat ce inseamna implicarea civica plantand in timp record 3.000 de puieti, in beneficiul naturii si al comunitatii din Fantanele si Zerind. Peste ani, acesti oameni se pot mandri ca au ajutat in mod real la schimbarea mediului inconjurator si la protejarea lui prin impaduriri”, a declarat Adelin Popescu coordonator judetean Arad.

Judetul Giurgiu a plantat si el, sub coordonarea unora dintre cei mai vechi membri ai echipei de organnizare Simona Camburu si Marin Toma.
„Actiunea din Giurgiu mi-a demonstrat, inca o data, ca voluntarii PFBRo sunt oameni cu suflet, carora le pasa de soarta padurilor! S-au mobilizat exemplar, trezindu-se dimineata devreme pentru a fi la teren. Chiar daca pamantul a fost dificil de sapat si gropile le-au dat mult de munca, nimeni nu s-a plans. Au fost motivati sa arate ca daca vrei cu adevarat sa schimbi ceva, poti sa o faci”.

„Ei bine, se poate! Mobilizarea civica in masa se poate, iar de data aceasta am ramas surprinsa sa vad dualitatea umana: pe plantatia din Talpa – jud. TR, pe care situatia parea fara mobilizare, doar 50 din cei 200 de oameni inscrisi au aparut la plecarea autorcarelor oficiale, au venit alti oameni cu propriul transport (pana la aproximativ 400) care au intors balanta complet. De asemenea, acolo unde oameni inscrisi in proiect nu au avut incredere, Jegalia – jud. CL, doar 20 dintre cei inscrisi au aparut, si plantaie pe care realitatea din 14 noiemnrie a aratat ca nu au venit nici alti oameni in loc, increderea voluntarilor prezenti (20), colegilor nostri de la organizare (9), primarul si comunitatea locala (aproximativ 100) a inlocuit aproape cu totul acea lipsa. Desi emotia colectiva nu a fost la fel de puternica acolo, cu toate acestea oamenii si-au atins obiectivul si au constatat ulterior, din povestile altor plantatii, ca succesul si mobilizarea colectiva puternica este posibila” a declarat Liana Buzea, fondator „Plantam fapte bune in Romania”


Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a fost partenerul institutional al acestui demers. R.N.P. - ROMSILVA a furnizat gratuit puietii necesari impaduririi si asistenta de specialitate pe plantatiile oficiale ale proiectului.

Partenerii "Plantam fapte bune in Romania" sunt: Unicredit Bank – parteneri financiar, Arval – partener de mobilitate, Dedeman – partener unelte, Fan Courier – curierul oficial al initiativei, AXN, Antena 1 si Antena 3 – parteneri media.
Au spriijint actiunile si: Algeco, BDO Audit, Brenntag, CA Immo, Immofinanz, Cetelem, CBRE, DB Schenker, Double Tree by Hilton, Ericsson, Huawei, Inmedio, JTI, Luxoft, Mega Image, Orange, Quadra, Skanska si Webhelp.

Va reamintim ca cifrele exacte ale actiunii din 14 noiembrie sunt disponibile pe www.plantamfaptebune.ro 
Albumul foto al actiunii poate fi accesat  pe pagina de facebook.
 
Pot fi gasite imagini si alte materiale din timpul actiunii de impadurire de pe 14 noiembrie cautand   #plantamfaptebune.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
Din 2011 si pana in prezent, 12.528 voluntari au plantat si ingrijit 258.200 copacei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive in urmatoarele judete: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis.
 A  fost lansata Harta taierilor de paduri - aplicatia online si pentru android - prin care oricine poate raporta o taiere de padure din tara.
 In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.
Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
Persoane de contact:
Viorel Lacatus, Coordonator judetean, e-mail: cosmin.barzan@plantamfaptebune.ro
Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare, e-mail:  narcisa.gheorghe@plantamfaptebune.ro