Coalitia pentru Mediu si Asociatia Romania Fara Ei invita reprezentantii Mass-Media la Protestul national impotriva exploatarii gazelor de sist in Romania ce se va desfasura, in data de 4 aprilie, in 30 de localitati din tara, 3 tari europene si in Australia.

In Bucuresti protestul se va desfasura in Piata Universitatii, deasupra noii parcari subterane, pe esplanada cu statui, incepand cu orele 17:30.

Protestele simultane reprezinta o rabufnire in fata lipsei de transparenta a guvernantilor si a minciunilor expuse publicului larg in ce priveste pericolele fracturarii hidraulice, o metoda dezastroasa pentru mediu si comunitati, interzisa in tari precum Franta si Bulgaria, dar si in state SUA, precum New York. 
 
De asemenea, manifestatiile vor articula si vor evidentia opozitia masiva impotriva exploatarii gazelor de sist, manifestata in randul societatii civile romanesti.
   
Initiatorii protestului vor indica principalele controverse legate de subiectul exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, vor justifica opozitia fata de planurile de exploatare din Romania si vor expune si abuzurile unor primari in ce priveste avizarea adunarilor publice declarate in prealabil - abuzuri inregistrate in Bucuresti, Barlad, Tecuci, Vaslui.
 
Mentionam faptul ca membrii Coalitiei de Mediu, reunind 70 de ONG-uri din tara, si Asociatia Romania Fara Ei au primit o nota semnata de catre Secretarul General al Municipiului Bucuresti, domnul Tudor Toma, prin care acesta ii anunta ca Primarul General Sorin Oprescu interzice protestul.

Prin faptul ca nu a fost intrunita Comisia de Avizare iar nota nu a fost insotita de o justificare,  va informam ca acest raspuns incalca flagrant legea 60/1991, legea adunarilor publice, fapt ce poate duce la o alta serie de abuzuri din partea autoritatilor abilitate sa intervina in cadrul adunarilor publice.
 
Informatii suplimentare:
George Epurescu

Presedintele Asociatiei Romania Fara Ei
tel: 0757653983
e-mail: gepurescu@yahoo.com
web: http://www.stopfracturare.ro/