Fundatia Baylor Marea Neagra va invita la evenimentul "Puncte ... de vedere", la Biblioteca Judeteana “Ioan N. Roman” din Constanta, in perioada 13-17 decembrie, intre orele 16 si 20.

 Aflata la a doua editie, cea de anul trecut inregistrand un public numeros de la prescolari pana la bunici, manifestarea din acest an cuprinde o expozitie de fotografii ale voluntarilor Baylor si o biblioteca cu “carti vii”. Inedit este faptul ca cele 32 de fotografii de mari dimensiuni, care reprezinta puncte de vedere personale despre realitatea inconjuratoare, sunt insotite de povesti cu sunet, inregistrate audio.

Cum apare un punct de vedere? David Hilbert spune ca „fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, se transforma in punct si atunci omul spune: acesta este punctul meu de vedere!”
 
In perioada 15-17 decembrie, tot dupa-amiaza, cei care trec pragul bibliotecii pot imprumuta o altfel de carte: scafandru, jurnalist, parapantist, preot, trainer, psihoterapeut, expert in timpul liber, consilier testare rapida, persoana afectata de HIV, omul "discovery", expert in hand made, antropolog, psiholog, persoana gay, fotograf, s.a., aproximativ 20 de titluri. Un bibliotecar va realiza legatura cu cartea vie, cu depozitara experientei de viata, carte ce poate fi rasfoita sau “descusuta” in amanunt.

Intrarea este libera, iar cartile nu se imprumuta acasa, dar  experienta traita de participanti va largi punctele de vedere ale fiecaruia, creand perspective sanatoase despre comunitate.