Maratonistii Gabriel Solomon, Victor Vlad, Stefan Oprina, Mihai Baractaru, Florin Munteanu si George Dobre au doborât un record mondial Guinness pentru HOSPICE Casa Sperantei la Maratonul International Raiffeisen Bucuresti. Cei sase au alergat peste 42 de km legati intre ei in 2 ore 54 minute si 33 secunde, doborând astfel recordul mondial cu un minut.
 
Din echipa HOSPICE au mai facut parte vedetele tv Razvan Simion si Dani Otil, dar si alti competitori redutabili. 450 de alergatori au ales sa sustina cauza HOSPICE la Raiffeisen Bucharest International Marathon. Numarul celor care au reprezentat fundatia la editia din 5-6 octombrie 2013 este dublu fata de cel de anul trecut, HOSPICE reusind astfel performanta de a intruni cel mai mare numar de concurenti din aceasta competitie.
 
Toti alergatorii care s-au inscris la maraton in Echipa HOSPICE au strans fonduri in mod personal pentru sustinerea serviciilor de ingrijire gratuita a pacientilor copii si adulti afectati de o boala incurabila. 
 
HOSPICE Casa Sperantei multumeste companiilor care au inscris echipe de alergatori in Echipa HOSPICE sustinând astfel misiunea si serviciile fundatiei.
o Anchor Grup (Bucuresti Mall si Plaza Romania) si Kaufland Romania -  sponsori principali
o Hervis si InterContinental – sponsori secundari; Neatza cu Razvan & Dani - parteneri; Bursa Binelui – partener social
o Companii implicate – IKEA Trading, Marsh, Acvatot, Veolia, Oracle, GSK, TPA Horwath, Servier Pharma, BCR, Porsche Finance, KPMG, Generali Romania, Coca-Cola, Schneider Electric, DTZ, Rexona, G2Travel;
o Antena 1, TV City - partener media
 
                               
***
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din România care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli terminale in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.
 
Record Mondial Guinness obtinut la Maratonul International Bucuresti
Ingrijirea paliativa este ingrijirea menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002)
 
HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile si a fost desemnata ca fiind centru de excelenta pentru Europa de Sud Est.
 
Media Contact :
Daniel A. Bujorean, Coordonator National de PR,  daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402
Pentru fotografii si clipuri video despre activitatea HOSPICE accesati www.hospice.ro/media