Crucea Rosie Romana - Filiala de Cruce Rosie Sector 5 Bucuresti recruteaza voluntari pentru Serviciul Social AMBU – CR.

Serviciul Social AMBU – CR este un serviciu de asistenta umanitara socio-medicala destinat celor mai vulnerabile persoane, aflate in risc social care va functiona de luni pina vineri, intre orele 21.00 – 5.00 asigurind asistenta socio – medicala si umanitara de urgenta pentru persoanele fara adapost.
 
Se cauta voluntari (obligatoriu cu varsta de peste 18 ani) care vor insoti echipa mobila in activitatile de consiliere, asistenta medicala si sociala, a persoanelor fara  adapost, o data pe saptamana/luna, in functie de disponibilitatea de timp asumata.

Va adresam rugamintea de a aplica pentru inscriere la adresa de email : crucearosie.sector.5@gmail.com sau numarul  de telefon 021-337 06 95.  

Extra info:
Serviciul social  Ambulanta Crucii Rosii  "AMBU – CR"

Este un serviciu de  asistenta umanitara socio-medicala destinat celor mai vulnerabile persoane, aflate in risc social.
Pentru anul 2008 Serviciul va functiona de luni pina vineri, intre orele 21,00 – 5,00  asigurind asistenta socio –medicala si umanitara de urgenta pentru persoanele fara adapost.

In paralel, va functiona un schimb de zi pentru persoanele virstnice vulnerabile nedeplasabile sau greu deplasabile aflate in risc social – de pe raza administrativ-teritoriala a  sectorului 5 Bucuresti, corespunzator parteneriatelor agreate cu Partenerii Programului.

Activitatea de zi este deservita de catre sofer – specializat in acordarea primului ajutor premedical, asistent medical si unul sau doi voluntari de cruce rosie, certificati sa acorde primul ajutor. Functie de cazurile semnalate echipajul va fi insotit de catre un medic.

Echipajul de noapte este alcatuit din sofer, asistent medical si doi voluntari pregatiti sa lucreze in activitati social – umanitare.

Parteneri in Proiect:

1.Crucea Rosie Norvegiana – orasul Stavanger donator  al primei ambulante din cadrul serviciului AMBU - CR, materiale pentru oamenii fara adapost, contributie financiara – 6.000 Euro,
2.Federatia C.A.R.P. OMENIA – donator al sediului de lansare al Serviciului Social, preluare permanenta a apelurilor telefonice la numarul: 0762.866.341,
3.Primaria Municipiului Bucuresti  - Partener de dezvoltare al Serviciului: dotarea serviciului cu un numar de trei ambulante – pentru a se asigura functionarea in regim de permanenta si infiintarea in cadrul acestui serviciu a unui Centru de stationare pentru persoanele fara adapost,
4.Primaria Sector 5 Bucuresti – Partener de dezvoltare al Serviciului – asigurarea de cofinantare reprezentind asistenta sociala pentru persoanele in risc social, infiintarea unui Centru social umanitar:”Banca de produse”,
5.  Sindicatul ELECTROMAGNETICA SA – Partener de sustinere al Proiectului,
6. Compania ELECTROMAGNETICA SA – Sponsorul Evenimentelor de lansare, promovare si mediatizare al Serviciului Social AMBU - CR.
Sprijinul Donatorilor si Sponsorilor individuali poate fi facut in contul cu nr.:
RO44 RNCB 0076 0294 2097 0001, deshis la BCR Filiala sector 5 de catre Filiala de Cruce Rosie Sector 5 Bucuresti cu mentiunea Contributie Serviciul Social AMBU – CR.

Persoana de contact
Ana UNGUREANU
Director,
Filiala de Cruce Rosie sector 5 Bucuresti