Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in perioada 14 – 15 august 2008, la Hotel Ramada Iasi, intalnirea regionala din cadrul proiectului "Initiativa 38 – proiect de prevenire HIV/SIDA in penitenciare".

La acest eveniment finantat de Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, TBC si Malarie prin Fundatia Romanian Angel Appeal, vor participa reprezentanti ai penitenciarelor din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Tg. Ocna si Vaslui, parteneri pe regiune ai ADV Romania in realizarea acestui proiect. Intalnirea urmareste crearea instrumentelor de lucru privind furnizarea urmatoarelor servicii detinutilor pana in luna iulie 2009: sesiuni de informare cu privire la reducea transmiterii infectiei cu HIV, alte boli cu transmitere sexuala si prevenirea consumului de droguri; formare de educatori intre egali si distribuire de materiale informative si articole pentru sex protejat.

Fundatia "Alaturi de Voi" Romania implementeaza proiectul "Initiativa 38 – proiect de prevenire HIV/SIDA in penitenciare" in 15 din cele 38 de penitenciare din Romania prin cele trei centre ale sale: Iasi, Constanta si Mures in parteneriat cu penitenciarele din Aiud, Bacau, Bistrita, Botosani, Braila, Constanta, Dej, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Targu-Mures, Targu-Ocna, Tichilesti, Tulcea si Vaslui. Un numar de 10.640 de detinuti din 15 penitenciare din tara vor beneficia de sesiuni de informare si articole pentru sex protejat, iar un numar de 425 de detinuti for fi formati pentru a face ulterior educatie intre egali in randul colegilor si a asigura continuitatea proiectului.

La nivel national, proiectul "Initiativa 38 – proiect de prevenire HIV/SIDA in penitenciare" este desfasurat de Romanian Harm Reduction Network (RHNR) in parteneriat cu Administratia Nationala a Penitenciarelor si Agentia Nationala Antidrog si vizeaza informarea si formarea in total a 28.000 detinuti din 38 de penitenciare din tara.

ADV Romania este membra in reteaua RHRN si va contribui la atingerea scopului proiectului prin activitatile directe realizate in 15 penitenciare din tara din cele 38 si informarea a 10.640 de detinuti din totalul de 28.000.

Mai multe informatii despre proiect puteti obtine la numerele de telefon 0232/275568; 0788/396966 sau email: manuela@alaturidevoi.ro, persoana de contact: Manuela Iftimoaei, coordonator national proiect.