In continuarea demersului initiat impreuna cu membrii Retelei Sociale RSC a fost demarata cercetarea Identificarea bunelor practici in parteneriatele pentru responsabilitate sociala, care se va desfasura in perioada octombrie 2011 – februarie 2012.

In cadrul acestei cercetari, 550 de proiecte de responsabilitate sociala implementate in parteneriat vor fi analizate conform grilei de criterii si metodologiei prezentate in cadrul conferintei (Brasov, 30 septembrie), scopul fiind cel de a identifica acele proiecte care reprezinta modele de buna practica in toate fazele lor de implementare. La identificarea indicatorilor de performanta in baza carora a fost elaborata metodologia au participat 160 de reprezentanti din ONG-uri, sindicate, patronate si camere de comert. (mai multe detalii: Analiza chestionarelor de buna practica)

La finalul acestei cercetari, proiectele selectate ca exemple de bune practici vor fi incluse in cadrul unui ghid de promovare a responsabilitatii sociale ce va fi publicat in peste 1000 de exemplare cu distributie targetata si pus la dispozitie publicului larg in format electronic pe www.actionamresponsabil.ro.

Cercetarea reprezinta o oportunitate excelenta de promovare a proiectelor pe care le desfasurati deoarece face posibila prezentarea acestora ca modele de succes, in urma unei analize bazate pe indicatori de performanta clar definiti si intr-un context ce asigura transparenta si obiectivitatea demersului. Printre beneficii, mentionam:

    * Promovarea proiectului si organizatiei la nivel national;
    * Prezenta in cadrul unui ghid de referinta in domeniul responsabilitatii sociale, realizat exclusiv pe criterii de performanta si exemplaritate;
    * Recunoasterea rezultatelor obtinute si a meritelor echipei de proiect intr-un cadru oficial si reprezentativ;
    * Posibilitatea de a atrage parteneri si finantatori pentru proiectele viitoare ale organizatiei;
    * Cresterea gradului de constientizare a populatiei in ceea ce privește relevanta problemei tratate prin proiect;
    * Consolidarea relatiilor parteneriale existente;
    * Posibilitatea de a identifica noi posibile cai de actiune, in urma unei analize consistente, coerente si obiective a proiectului;
    * Cresterea gradului de implicare voluntara in activitatile proiectului si atragerea de noi sustinatori si voluntari pentru organizatie;
    * Participarea la o cercetare de amploare ce isi propune sa identifice tendintele la nivel national in ceea ce priveste proiectele de responsabilitate sociala desfasurate in parteneriat.

Pentru a inscrie in cercetare un proiect, va rugam selectati judetul de provenienta a organizatiei pe care o reprezentati. Ulterior, va invitam sa descarcati si sa completati chestionarul de preselectie si sa-l transmiteti la adresa de e-mail indicata. Daca proiectul propus de dumneavoastra este eligibil, veti fi contactat pentru a intra in urmatoarea etapa de selectie.

Pentru mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate si metodologia de evaluare a proiectelor va invitam sa descarcati materialul de aici.