Gala Premiilor Comunitatii Bacauane a avut loc saptamana trecuta in seara zile de 16 mai. In cadrul evenimentului au fost premiate actiunile in sprijinul comunitatii locale din anul 2011 ale reprezentantilor sectoarelor public, privat si asociativ, dar si initiative civice ale unor persoane fizice.

Marii premianti ai serii, laureatii Premiilor Comunitatii Bacauane pentru actiunile in sprijinul comunitatii locale din anul 2011 au fost:

Companii: COMFERT, pentru oferirea de burse de liceu pentru tinerii defavorizati;

Institutii si ONG-uri: CONSILIUL JUDETEAN BACAU, pentru programul Ghiozdanul Scolarului;

Persoane fizice: Sora MONICA ANTE, pentru dezvoltarea programului de servicii rezidentiale pentru copii defavorizati in cadrul Casei Sfanta Maria din Barati;

Premiul de Excelenta: Ioana MARE, eleva, voluntar de exceptie in cadrul Habitat for Humanity Comanesti.

La licitatia serii, care a fost unul dintre cele mai incitante si gustate momente, desfasurata in mai multe reprize, au fost licitate patru tablouri realizate de beneficiarii FSC, un colier din fimo lucrat de asemenea in cadrul atelierului Activ Mozaic si tabloul SARBATOARE donat organizatiei de catre pictorul naiv bacauan Ioan Maric:

Primul tablou a fost adjudecat de compania Agricola cu suma de 950 lei, al doilea de catre Dedeman cu suma de 1.200 lei. Celelalte doua tablouri ale voluntarilor FSC au fost adjudecate de Pambac contra sumei de 500 lei fiecare. Colierul din fimo a fost deasemenea aprins disputat intre TQM si Popasul Trebes, fiind adjudecat de cei din urma contra sumei de 2500 de lei.

Cel mai apreciat si disputat a fost, in mod evident, tabloul pictorului bacauan Ioan Maric, prezent de asemenea la eveniment. Licitatia a pornit de la 1500 de lei iar “confruntarea” s-a desfasurat intre Pambac si dealerul Mitsubishi Bacau care a si castigat oferind 5.000 de lei.

La eveniment au participat 180 de persoane. Momentele artistice ale serii au fost asigurate de copiii beneficiari ai FSC de la centrele Mozaic si Clubul cu Lipici Bacau, voluntarii organizatiei si trupa Flying Seagul din Marea Britanie. Evenimentul a fost prezentat de Nicola care a si incantat audienta in deschidere cu cateva dintre hiturile ei de succes.