A 7-a editie a Caravanei de Craciun “Inima de Copil” s-a incheiat!  Pe tot parcursul lunii decembrie, si cu precadere in saptamana 13 – 19 decembrie am apelat la inima si bunatatea oamenilor de langa noi, in special a galatenilor, pentru a ne ajuta sa aducem o bucurie si o raza de speranta in sufletele si in vietile copiilor si familiilor pe care le ajutam.

Am fost gazduiti de magazinul Winmarkt - Modern, Galeria Real, BCR, Directia Generala a Finantelor Publice Galati, Gamacris, am strans donatii si fonduri pentru cadourile de Craciun ale copiilor si familiilor dar si pentru a putea sustine in continuare serviciile sociale ale organizatiei in anul 2011.

Pentru ca nu doar de Craciun, ci in fiecare zi din an, ajutam peste 250 de copii si tineri din familii in dificultate din scolile cu care colaboram, din Centrele noastre de zi din Galati si Pechea, din Centrul de consiliere si sprijin pentru familii, din serviciile pentru recuperarea copilului cu dizabilitati din Galati, Cudalbi si Liesti, din serviciile de suport si orientare profesionala pentru tineri cu dizabilitati sau HIV+ din Galati.

O parte dintre toate aceste lucruri le facem prin proiecte de finantare dar o parte importanta a serviciilor noastre este sustinuta financiar prin campaniile anuale de strangere de fonduri si Campania 2%.

Va multumim, asadar, fiecaruia dintre dumneavoastra, cei care ati avut rabdare sa va opriti din graba cumparaturilor, sa ne ascultati si sa va deschideti inima pentru cei ce au nevoie de sprijin. Peste 3000 de galateni ati donat, ati cumparat de la noi felicitari realizate manual sau avand desene ale copiilor nostri, ne-ati incurajat sau ne-ati felicitat, ati sustinut ceea ce facem. Chiar daca in acest sfarsit de an foarte multi oameni sunt afectati de criza economica, si simtim cu totii acest lucru, multi oameni au ales totusi sa cumpere macar o felicitare si in acest fel sa fie un Mos Craciun pentru un copil.

In cifre, Caravana de Craciun “Inima de Copil” 2010 arata astfel:

- 44 173 lei stransi la standurile publice, din vanzarea de felicitari in scoli si licee, din donatii ale firmelor si companiilor locale si din vanzarea catre firme a felicitarilor si produselor decorative lucrate manual in atelierul nostru.

- 7 firme si organizatii au ales sa trimita colaboratorilor felicitarile noastre lucrate manual, comandand intre 20 si 2300 de felicitari: HR Specialists, Fundatia SERA Romania, Arcada Company, Retec, Arabesque, Colegiul Medicilor Galati, Asociatia de Cooperare Transfrontaliera “Dunarea de Jos”

- 8 licee, 2 scoli generale si 2 gradinite ne-au sustinut: Colegiul Economic „Virgil  Madgearu”, Grupul Scolar "Sf. Maria", Colegiul National „Mihail Kogalniceanu”,  Colegiul National “Al. I Cuza”, Colegiul National “C. Negri”, Grupul Scolar "Anghel Saligny", Grupul Scolar Industrial de Marina, Grupul Scolar "Radu Negru", Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir", Scoala Gimnaziala “Sf. Ana”, Gradinita “Motanul Incaltat”, Gradinita “Sf. Nicolae”.

- 180 de voluntari liceeni au fost implicati

- 8 firme si institutii au facut donatii si sponsorizari: Atlas SA, Biroul notarial Constantin Petrea, Directia Generala a Finantelor Publice prin Sindicatul Sed Lex, Hotel Magnus, NGC Construct, Atto Soft, Furitech, Intersafe.

- 7 firme, biserici, organizatii au donat jucarii si dulciuri pentru cadourile de Craciun: Organizatia Baby Aid, Biserica Crestina Emanuel, Club Logan Galati, Santierul Naval Damen SA, Directia Generala a Finantelor Publice prin Sindicatul Sed Lex, Metro Galati, Support for Romania.

- 7 institutii de presa au sustinut si promovat actiunea noastra: Monitorul de Galati, RTV, TV Galati-Braila, Viata Libera, Vox TV, Kiss FM, Adevarul de seara Galati.

- artistul plastic Teodor Visan si 4 firme au oferit premiile pentru tombola Caravanei: Berin SRL, D&D International, Restaurant Perla Dunarii, Simm’s Computer Center srl.

Dupa ce actiunile publice, standurile Caravanei s-au incheiat, a continuat ceea ce inseamna pregatirea de daruri, cumpararea de alimente, fructe, dulciuri si distribuirea acestora catre 500 de copii .  500 de copii au fost bucurosi sa primeasca daruri de Craciun si alti 250 sa continue sa fie sustinuti prin programele noastre.

Fiecaruia dintre oamenii care in acest decembrie au inteles mesajul Cravanei noastre si au ales sa ne ajute le spunem MULTUMESC! Si ii rugam sa primeasca gandurile bune ale echipei noastre si ale copiilor nostri si sa se bucure ca pastreaza in ei ceva din spiritul Craciunului: STIU SA DARUIASCA. Pentru ca, asa cum spune un vechi proverb african, “Este nevoie de un sat intreg pentru a creste un copil.”