Duminica, 1 aprilie, Fundatia „Pentru Voi” in colaborare cu Zumba Fitness vor organiza pentru prima oara la Timisoara doua flash-mob-uri cuparticiparea a peste 200 persoane, pentru a atrage atentia asupra autismului.
 
La ora 17.00 va avea loc primul flash mob in incinta Iulius Mall, in spatiul Food-Court iar cel de-al doilea, la ora 19.00 pe platoul din fata Operei Nationale. 12 din participantii la flash mob sunt persoane cu dizabilitati intelectuale, care vor dansa si ei pentru cei cu autism.
 
In plus, de la ora 19.30, se va organiza un mars al autismului in Piata Victoriei la care se pot alatura persoane imbracate in albastru, iar de la ora 20.00 se va ilumina in albastru cladirea Operei Romane timp de doua ore si se vor distribui materiale informative despre autism.
Toate acestea sunt organizate cu ocazia Zilei Mondiale de Constientizare a Autismului.
 
Initiativa face parte dintr-o ampla actiune internationala - Light It Up Blue - care presupune iluminarea in albastru a unor cladiri importante din intreaga lume - inclusiv Empire State Building din New York City, Turnul CN din Toronto, Canada, ajutand astfel la constientizarea problematicii autismului si a dificultatilor cu care se confrunta persoane cu TSA (Tulburari din Spectrul Autist).
 
11 orase din Romania marcheaza si anul acesta Ziua Autismului prin organizarea mai multor evenimente menite sa informeze si sa creasca gradul de constientizare. Pe pagina Facebook a Fundatiei „Pentru Voi” www.facebook.com\FoundationPentruVoiputeti accesa harta actiunilor desfasurate la nivel national de organizatiile persoanelor cu autism.
 
Multumim celor peste 200 de voluntari implicati in actiune precum si colaboratorilor nostri fara de care aceste evenimente nu ar fi fost posibile: Primaria Timisoara, Zumba Fitness Timisoara, Elba Timisoara, Iulius Mall, HDV Studio, Hit Sound.
 
Pentru mai multe informatii despre eveniment vizitati website-ul fundatiei www.pentruvoi.ro si www.facebook.com/foundationpentruvoi.