Cele doua cursuri, in sistem e-learning, gratuite si acreditate de Colegiul Medicilor din Romania, formeaza medici de familie, pediatri si psihiatri, in depistarea timpurie a autismului.

Cursul „Diagnosticul precoce al tulburarii de spectru autist” (14 credite EMC) este adresat medicilor de familie si pediatrilor iar cursul „Tulburarile de spectru autist”, (18 credite EMC) se adreaza in special medicilor de psihiatrie pediatrica si neuropsihiatrie infantila care pot obtine cunostinte noi privind criteriile de diagnosticare TSA, diagnosticul diferential si principiile de tratament ale TSA.

Cursurile au fost elaborate de Fundatia Romanian Angel Appeal sub coordonarea Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi si au la baza expertiza unor specialisti recunoscuti in TSA, printre care Prof. Dr. Iuliana Dobrescu, sef al Catedrei de Psihiatrie si Psihologie a Copilului si Adolescentului, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, Dr. in stiinte medicale Simona Macovei, specilizat in Psihiatria Copilului si Adolescentului si Dr. Mariana Lungu,  Medic Primar de medicina generala / medicina de familie, la Centrul de Plasament “C.A. Rosetti” din cadrul DGASPC Iasi.

Cursurile pot fi accesate si parcurse pe site-ul www.tsa.medability.ro.