www.AlTreileaSector.ro surprinde activitatea organizatiilor nonprofit si a entitatilor de economie sociala din Romania.

Site-ul publica materiale proprii (analize, reportaje, interviuri, studii de caz) cu si despre profesionistii sectorului neguvernamental si partenerii lor.

AlTreileaSector.ro este un proiect sustinut de Asociatia React.

Organizatiile neguvernamentale, actorii economiei sociale, companiile responsabile social si alte institutii interesate, au la dispozitie incepand de astazi, 18 aprilie, site-ul www.AlTreileaSector.ro. Portalul reprezinta un raspuns la provocarile de exprimare si de vizibilitate ale celui de-al treilea sector din Romania.

AlTreileaSector.ro va publica materiale proprii, originale, scrise de o echipa de jurnalisti activi in sectorul neguvernamental si de lideri de opinie in diferite domenii. Cititorii vor gasi aici si articole din presa internationala ce vizeaza inovatii si tendinte noi in domeniile de interes pentru ei.  

“Principiile dupa care ne ghidam cand scriem sunt simple: publicam materiale proprii, ne bazam pe calitate in detrimentul cantitatii, iar fiecare cuvant scris are in spate o documentare solida si surse relevante. Scopul nostru este sa reflectam in fiecare material publicat, intr-un mod accesibil si original, ceea ce acum nu se regaseste in aparitiile mass-media despre campanii sociale, mediu, economie sociala si alte activitati nonprofit. Al treilea sector din Romania reprezinta o sursa generoasa de idei, solutii si oameni profesionisti dornici sa schimbe lumea in bine si sa raspunda unor probleme pe care altii nu pot sau nu vor sa le rezolve.”Ruxandra Palade, Manager de proiect AlTreileaSector.ro

Cele sase rubrici ale AlTreileSector.ro au fost concepute pentru a acoperi domeniile si actorii de interes pentru sectorul nonprofit: ONG, Finantari si Fundraising, Economie Sociala, Companii, Legislatie si Studii si Cercetari. Fiecare dintre acestea este structurata pe subdomenii, astfel incat cititorii sa aiba acces mai usor la subiectele dorite. In plus, portalul are si o sectiune in limba engleza, unde vor fi traduse articolele relevante pentru mediul neguvernamental international, iar structura site-ului a fost gandita sa permita o adaptare usoara si placuta la orice dimensiune a monitorului, la tablete si la telefoane mobile.
   
***
Asociatia React
este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelenta - nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.

Pentru informatii suplimentare persoana de contact este Andreea Rotaru, Manager comunicare, telefon 40 723 212 249, e-mail: andreea.rotaru@asociatiareact.ro.