Astazi, in cadrul conferintei de presa organizata de Consortiul Sigur.info cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet, a fost lansata prima platforma online dedicata exclusiv postarii de clipuri video, audio sau flash cu scop informativ sau educativ privind utilizarea in conditii de siguranta a calculatorului, Internetului si tehnologiilor mobile. Aceasta poarta numele de  SafeTube.eu.

Lansarea oficiala a avut loc in cursul zilei de 28 Februarie 2012 in cadrul conferintei de presa organizate de Consortiul Sigur.info, coordonatorul national al Safer Internet RO Center, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Platforma nou lansata SafeTube.eu, se doreste a fi un spatiu online unde fiecare poate invata ceva util cu privire la siguranta pe Internet si face parte, impreuna cu Saferpedia.eu RO si Saferpedia.eu EN, din proiectul national Sigur.info.

Safetube.eu Este o platforma interactiva cu un design simplu si usor de utilizat, fiind accesibila utilizatorilor de orice vârsta. In prezent, sunt incarcate aproximativ 350 de clipuri impartite in 12 categorii dar continutul poate fi oricând dezvoltat de catre utilizatori, care pot incarca filmulete pe tema sigurantei online fie prin upload direct pe Safetube.eu fie prin legaturi de pe alte platforme de galerii video cum este Youtube.

Ce puteti vizualiza pe SafeTube?  
­    Clipuri privind siguranta online realizate in cadrul consortiului sau de catre alte centre Europene;
­    Tutoriale (cum sa-mi setez contul de Facebook doar pentru prieteni, Cum sa setez motorul de cautare pe cautare sigura, cum sa utilizez un cont de Twitter, etc);
­    Cele mai bune proiecte video realizate de participantii la concursul organizat anual de Consortiul Sigur.info in perioada decembrie – februarie;
­    Diferite spot-uri de promovare a proiectului Sigur.info.

SafeTube este o platforma interactiva prin faptul ca ofera utilizatorilor posibilitatea de a vota clipurile preferate, permite adaugarea de comentarii pentru fiecare clip uploadat, posibilitatea de share cu prietenii din diferite retele sociale si de asemenea clipurile pot fi preluate prin intermediul unui link si postate pe paginile utilizatorilor.

Incepand cu data de 28 Februarie 2012, puteti accesa SafeTube oricând la adresa www.safetube.eu

Atat Safetube.eu cât si enciclopediile Saferpedia.eu RO si EN si dezvoltarea portalului Sigur.info sunt realizate de Positive Media, Iasi – partener in cadrul Consortiului Sigur.Info care are ca responsabilitate promovarea in mediul online a resurselor privind siguranta pe Internet a copiilor.


***
Note pentru redactori
#    Safer Internet Plus (Sigur.Info) este un program sprijinit de Comisia Europeana, care cuprinde centre nationale active in toata Uniunea Europeana, având ca obiectiv comun promovarea utilizarii in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online de catre copii.
#    Obiectivul general al programului este promovarea sigurantei copiilor pe Internet, prin organizarea de activitati de constientizare si informare asupra pericolelor din mediul virtual. Proiectul isi propune sa ofere profesorilor, parintilor si copiilor cunostinte si instrumente pentru protectia in acest nou mediu tehnologic.
#    Consortiul Sigur.info este alcatuit din 3 parteneri principali: Organizatia Salvati Copii România, care a participat la programul de finantare al Comisiei Europene si a câstigat licitatia de proiect, asumându-si din 2008 rolul de Coordonator national al programului Sigur.Info, Positive Media si Centrul FOCUS – Centrul Român pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.
#    Saferpedia.eu – prima enciclopedie online cu termeni ce fac referire la siguranta pe Internet dezvoltata in cadrul proiectului Sigur.info de catre Positive Media. Saferpedia se adreseaza tuturor copiilor, adolescentilor, parintilor si profesorilor si poate fi un istrument util in informarea si constientizarea asupra riscurilor utilizarii  nesupravegheate a Internetului de catre copii.
#    Insafe – este reteaua tuturor centrelor de Constientizare din Europa si promoveaza prin diferite activitati utilizarea sigura si responsabila a Internet-ului si a dispozitivelor mobile in rândul tinerilor. Programul Safer Internet este unul dintre co-fondatorii Insafe.

Pentru mai multe detalii privind SafeTube si alte proiecte dezvoltate in cadrul proiectului Sigur.info, va rugam contactati:

Giani Ianau, Coordonator tehnic in cadrul proiectului Sigur.info
E-mail: office@sigur.info
Website: www.sigur.info