Enciclopedia Saferpedia.eu, dezvoltata in cadrul proiectului Sigur.info a depasit in mod oficial numarul de 1000 de termeni si definitii despre siguranta online, IT, Internet si tehnologie. Aceasta a devenit astfel un instrument foarte util pentru profesori si elevi in desfasurarea activitatii didactice

Saferpedia.eu este singura enciclopedie online care contine in majoritate termeni si definitii despre siguranta copiilor in mediul online. Scopul principal al acesteia fiind acela de a forma o baza de date dedicata exclusiv sigurantei online, Internetului si noilor tehnologii.

Saferpedia.eu se adreseaza in special profesorilor si elevilor. Pentru profesori aceasta este  un instrument extrem de util care poate fi utilizat la clasa atunci cand se discuta despre siguranta pe Internet sau despre noile tehnologii online si mobile.
Pentru elevi, Saferpedia este o sursa de informare. Informatiile gasite aici ii vor ajuta sa inteleaga mai bine care sunt principalele riscuri in mediul online si nu in ultimul rand vor gasi materiale pentru referate pe tema sigurantei copiilor pe Internet.
 
„De la lansare, in 2010 si pana in prezent, am reusit sa adunam si sa dezvoltam in Saferpedia EN si RO peste 1000 de definitii si termeni iar recent am adaugat o rubrica noua, de mare interes pentru tineri: Gadget-uri. Prin aceasta rubrica ne propunem sa atragem cat mai multi tineri dispusi sa discute despre tehnologiile online si despre noile gadget-uri pe care le au sau ar dori sa le aiba.”, a declarat Mirela Niculae, Managerul de Comunicare in cadrul proiectului Sigur.info. 

Saferpedia este dezvoltata in cadrul proiectului Sigur.info – SaferInternet RO, implementat in Romania de Consortiul Sigur.info si sustinut de Uniunea Europeana, si are pana in prezent doua variante lingvistice, Romana si Engleza.

Termenii si definitiile incluse in Saferpedia.eu au fost introduse de editori specializati si de voluntari care au dorit sa se  implice in procesul de realizare si dezvoltare al enciclopediei. Toti termenii si toate definitiile sunt verificate de catre editorii Saferpedia.

Cei care doresc sa fie informati in materie de siguranta online, pot accesa enciclopedia online Saferpedia la adresa www.saferpedia.eu                                     
 

***
Note pentru redactori
#    Safer Internet Plus (Sigur.Info) este un program sprijinit de Comisia Europeana, care cuprinde centre nationale active in toata Uniunea Europeana, avand ca obiectiv comun promovarea utilizarii in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online de catre copii.
#    Obiectivul general al programului este promovarea sigurantei copiilor pe Internet, prin organizarea de activitati de constientizare si informare asupra pericolelor din mediul virtual. Proiectul isi propune sa ofere profesorilor, parintilor si copiilor cunostinte si instrumente pentru protectia in acest nou mediu tehnologic.
#    Organizatia Salvati Copii Romania a participat la programul de finantare al Comisiei Europene si a castigat licitatia de proiect, asumandu-si din 2008 rolul de Coordonator national al programului national Sigur.Info in cadrul programului comunitar mai sus mentionat.
#    Consortiul Sigur.info este alcatuit din 3 parteneri principali: Organizatia Salvati Copii Romania, care a participat la programul de finantare al Comisiei Europene si a castigat licitatia de proiect, asumandu-si din 2008 rolul de Coordonator national al programului Sigur.Info, Positive Media si Centrul FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.
#    Saferpedia.eu – prima enciclopedie online cu termeni ce fac referire la siguranta pe Internet dezvoltata in cadrul proiectului Sigur.info de catre Positive Media. Saferpedia se adreseaza tuturor copiilor, adolescentilor, parintilor si profesorilor si poate fi un istrument util in informarea si constientizarea asupra riscurilor utilizarii  nesupravegheate a Internetului de catre copii.
#    Insafe – este reteaua tuturor centrelor de Constientizare din Europa si promoveaza prin diferite activitati utilizarea sigura si responsabila a Internet-ului si a dispozitivelor mobile in randul tinerilor. Programul Safer Internet este unul dintre co-fondatorii Insafe.

Pentru mai multe informatii si detalii privind Saferpedia puteti sa contactati:
Niculae Mirela,
Network Coordination Manager in cadrul proiectului Sigur.Info
E-mail: office@sigur.info
Web: www.saferpedia.eu