Duminica, in prima zi de Paste, personalul Fundatiei Cuvantul Intrupat a ales sa traiasca bucuria sarbatorii impreuna cu copiii ce vin zilnic in Centrul Comunitar „La Vale” si cu familiile acestora.

„Ne-am facut un obicei din a petrece momentele deosebite de peste an, fie ca este Craciunul, celebrarea Invierii sau Ziua de 1 Mai, alaturi de cei cu care lucram in fiecare zi. Sunt momente a caror frumusete vrem sa o traim impreuna, iar anul acesta a fost al 10-lea in care am sarbatorit Pastele in acest fel” a declarat David Chronic, coordonator regional Europa-Africa, Cuvantul Intrupat.

Fiecare familie a primit invitatie la eveniment, iar copiii au venit insotiti de parintii si fratii lor mai mari sau mai mici. La pranz ne-am adunat impreuna la Centrul Comunitar. A fost o intalnire deosebita, ca o mare sarbatoare intr-o familie cu mai bine de 60 de membri. Copiii au pregatit cantece si poezii care i-au ajutat pe cei prezenti sa inteleaga mai bine care este adevarata semnificatie a Invierii. Am mancat impreuna sarmale, prajituri si cozonac si am ciocnit oua rosii. Au urmat apoi cateva surprize pentru copii si invitatii lor. Cei mici s-au bucurat cel mai mult de pinata, o veche traditie mexicana, in care copiii se bucura de bomboanele pentru care au „trudit” din greu. Au primit, de asemenea, ciocolata si bomboanele pe care cativa voluntari din Marea Britanie le aduc in fiecare an pentru ei.

A fost o zi in care fiecare dintre cei prezenti s-a bucurat. „Mie imi plac mult cantecele de Paste. Sunt speciale, deosebite”, ne-a spus mama unui copil.

In ultima zi de Paste am vizitat cateva familii ce traiesc in case improvizate la marginea orasului, aproape in camp. Le-am oferit ceea ce un grup de copii din clasa I de la una din scolile Galatiului, incurajati de invatatoarea lor, au strans pentru ei: jucarii, dulciuri, imbracaminte.

Ne dorim ca bucuria Invierii lui Hristos sa ne lumineze pe fiecare dintre noi, nu doar in aceste zile, ci in fiecare zi de peste an.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare si strangere de fonduri
Fundatia Cuvantul Intrupat
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com
0236-411695