Ziua de 14 Octombrie, sarbatoarea Preacuvioasei Paraschiva a fost celebrata cum se cuvine si in satul Slobozia Noua, comuna Stanisesti. La Clubul cu Lipici deschis de FSC, centrul vietii sociale al acestui sat, cu mic cu mare s-au adunat pentru o frumoasa sarbatoare a recoltei. Aflata la cea de doua editie, aceasta sarbatoare tinde sa devina un fel de hram al satului.

Evenimentul si-a propus sa stranga in jurul centrului intreaga comunitate, pentru a se familiariza mai mult cu activitatile si serviciile oferite de centrul educativ si pentru a vedea cu ochii lor ce lucruri minunate invata si fac copii aici. Evenimentul s-a transformat insa intr-o veritabila sarbatoare a intregii comune, deoarece s-a bucurat de participarea unui numar mare de invitati din afara satului, locuitori din satele invecinate, consilieri locali si aproape toate cadrele didactice din comuna.

Sarbatoarea a fost deschisa de copii cu un program artistic sugestiv intitulat: “Emotii de toamna”. Naturali si cu multa voie buna, cei mai mici membrii ai Clubului au adus in sufletul celor prezenti o raza de lumina. Toamna, intruchipata de o superba domnisoara, i-a rasplatit pe copii cu fructe de sezon culese din gradinile celor mai harnici localnici.

A urmat randul gospodinelor sa-si prezinte maestria in pregatirea bunatatilor  de sezon, intr-un concurs al preparatelor de casa. Borcane de zacusca, compoturi de tot felul, placinte, prajituri si chiar paini de casa au fost prezentate juriului de cele mai harnice mamici. Putem spune ca juriul, din care au facut parte printre altii si Primarul comunei si preotul satului, a avut una dintre cele mai placute sarcini, aceea de a degusta delicioasele mancaruri si a stabili care sunt cel mai bine pregatite si mai gustoase. Competita a fost atat de echilibrata incat juriului i-a fost imposibil sa faca diferenta, astfel incat toate participantele la concurs au fost felicitate si declarate castigatoare. Si, asa cum era firesc, dupa concurs toti cei de fata au fost invitati la masa, intreaga sarbatoare incheindu-se cu muzica si dans.


 
“A fost o zi minunata, in care am simtit ca centrul comunei Stanisesti s-a mutat la Clubul nostru cu Lipici. Am muncit mult sa pregatim acest eveniment si a iesit exact asa cum am dorit si toti invitatii ne-au felicitat pentru aceasta” , a declarat plina de emotie Lenuta Iosib, coordonatoarea Clubului cu Lipici din Slobozia Noua. Ca intotdeauna, cei mai fericiti au fost cei mici, care au fost in centrul atentiei si au fost laudati pentru activitatea loc in cadrul centrului. Plina de emotie, Raluca, o fetita de numai 5 ani a delarat  ca pentru ea Clubul cu Lipici este “casa copiilor, unde copiii vin tristi dimineata si pleaca seara fericiti!”.

Contact:
Ionut Chirita,
coordonator PR, Fundatia de Sprijin Comunitar
departamentpr@fsc.ro