Fundatia de Sprijin Comunitar in parteneriat cu Institutia Prefectului Bacau organizeaza, in perioada 13 – 19 mai 2013 "Saptamana Nationala a Voluntariatului".

Acest proiect insumeaza o serie de evenimente menite sa mobilizeze cat mai multi voluntari si tineri, care sa contribuie la dezvoltarea si infrumusetarea localitatii lor si sa atraga sprijinul comunitatii si al autoritatilor pentru sustinerea activitatii voluntarilor si recunoasterea meritelor lor. Saptamana Nationala a Voluntariatului are loc in fiecare primavara, in localitati mari si mici din intreaga tara si inseamna o saptamana dedicata celebrarii publice a voluntariatului si voluntarilor, prin actiune.

Astfel, organizatiile care doresc sa se implice in acest proiect sunt asteptate miercuri, 8 mai, ora 14:30 in Sala mica a Prefecturii la o intalnire lucrativa, pentru a definitiva astfel planul de actiune pentru Saptamana Nationala a Voluntariatului.

Aceste activitati urmaresc mobilizarea cat mai multor organizatii si cat mai multor voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatii bacauane. Evenimentul este initiat la nivel national de Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat  in parteneriat cu centrele de voluntariat si VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania

Ca o noutate pentru acest an, organizatorii isi propun ca, in aceasta editie SNV, ziua de 17 mai (vineri) sa fie dedicata voluntariatului corporatist.

Ionut Chirita,
Coordonator fundraising & PR