Finalul proiectului a fost marcat printr-o cursa de plute din PET-uri
construite de voluntarii implicati in proiect


Peste sase tone de gunoaie au fost adunate din principalele zone de picnic si petrecere a timpului líber din Romania in cadrul celei de-a doua editii a programului de responsabilizare sociala “Gratar Curat”, sustinut de Golden Brau si organizat de Asociatia MaiMultVerde.

Programul are ca scop responsabilizarea participantilor la activitatile de recreere in natura, in special gratar, in legatura cu importanta pastrarii curateniei in aceste zone naturale de petrecere a timpului liber.

Finalul celei de-a doua editii a programului „Gratar Curat” a fost marcat printr-o cursa de plute realizate din PET-uri, pe Lacul Baneasa. Au luat startul 6 ambarcatiuni construite de voluntarii implicaÅ£i in proiect si conduse de vedete precum Alina Puscas, Andrei Aradits si Antonia Ionescu, Gina Maican (actori in serialul „Narcisa salbatica”), Mihaela Calin, Crina Abrudan, Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde.

Echipele conduse de vedete au reprezentat cele sase zone in care s-a desfasurat proiectul (Arad, Braila, Galaţi, Craiova, Iasi, Bucuresti) si au fost formate din voluntari MaiMultVerde, jurnalisti si bloggeri. Sustinator al tuturor participantilor a fost Dl. Silvian Ionescu, comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu. Cursa de plute realizate din PET-uri a fost castigata de echipa din Iasi, condusa de Alina Puscas si Gina Maican.

 



Plutele au fost construite folosind aproximativ 7.000 de PET-uri, lemn, sfoara si panza, iar dupa cursa vor fi expuse intr-unul din parcurile din Bucuresti timp de o luna. Ulterior, toate materialele din componenţa plutelor vor fi duse la centrele de colectare pentru reciclare.

„Estimam acest lucru si la inceputul celei de-a doua editii a „Gratar Curat” si ne bucura sa putem constata la final ca programul este una dintre initiativele in care cifrele mai mici inseamna rezultate mai bune. Mai putine gunoaie inseamna conditii mai bune de petrecere a timpului liber in natura. Realizarile editiei 2011 ne bucura si reusesc sa rasplateasca eforturile depuse de toti cei implicati in proiect”,a declarat Ana-Maria Tasu (Muresan), Corporate Relations Manager, Heineken Romania.

„Chiar daca spun o banalitate, uneori este util sa repeÅ£i ca 1 si cu 1 fac 2. Locul gunoaielor nu este in natura, ci la cosul de gunoi”,a spus Dragos Bucurenci, presedintele MaiMultVerde.

Programul „Gratar Curat” a mobilizat pana in prezent, in cele doua ediÅ£ii, peste 600 de voluntari din toata tara. Acestia au strans peste 20 de tone de gunoaie lasate in urma de participantii la activitatile de recreere in natura. Editia a doua a proiectului a scos in evidenta scaderea semnificativa a cantitatii de deseuri din zonele vizate, dovedind ca actiunile repetate de responsabilizare a participanÅ£ilor la activitati de recreere dau rezultate.

ActivitaÅ£ile proiectului „Gratar curat” s-au desfasurat pe perioada verii, la ele participand peste 170 de voluntari. Acestia, alaturi de reprezentantii Golden Brau au stat de vorba cu mii de picnicari in incercarea de a-i convinge ca un gratar bun este un gratar curat si au distribuit saci de plastic pentru colectarea resturilor. Actiunile de curaÅ£enie si informare s-au desfasurat in 6 locuri importante de organizare de gratare: Snagov (Complex Astoria), Iasi (Padurea C.A. Rosetti), Galati (Padurea Garboavele), Braila (Padurea Lacul Sarat), Arad (Padurea Ceala), Dolj (Padurea Bucovat).


***
Despre Golden Brau
Golden Brau este marca a Heineken Romania din anul 2005. Calitatile si reteta originala au fost rasplatite de-a lungul timpului cu 7 medalii in cadrul competitiei internationale Monde Selection Bruxelles (2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011). Golden Brau este o bere cu gust echilibrat, facuta cu grija si atentie de maestri berari priceputi, experimentati, dedicati meseriei lor.

Despre Asociatia MaiMultVerde
Asociaţia MaiMultVerde este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii trei ani de activitate, 2008 - 2010, MaiMultVerde a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a plantat peste 500.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare si educare si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde.
Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 2.500.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.



Date de contact:
Anamaria Bogdan, Director comunicare Asociaţia MaiMultVerde,
Tel.: 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro
Ruxandra Morariu, Account Manager Oxygen PR
Tel. 0758 256049, email: ruxandra@oxygenpr.ro