In perioada 2-6 aprilie 2012 s-a desfasurat saptamana  altfel, o saptamana de activitati deosebite propuse de FDP unui numar de peste 2000 elevi din 11 scoli din Bucuresti, Cluj  si Dambovita.

Propunerea FDP in Bucuresti a fost adresata scolilor din sectorul 3 in care este prezenta din anul 2010 cu o interventie de reducere a abandonului scolar (Sc. nr 22 Mexic, Sc. nr 55, Sc. nr. 67, Sc. nr. 73 Barbu Delavrancea, Sc. nr. 86).

Copiii au avut oportunitatea de a intalni modele profesionale din cele mai diverse domenii: un viceprimar, o jurnalista, o judecatoare, un medic, un profesor universitar, un redactor, un compozitor. Peste 1000 elevi din clasele I-VIII au participat la activitatile propuse, atat beneficiari ai FDP, cat si colegii acestora.

Invitatii au povestit experientele lor personale, ce scoli au urmat si ce locuri de munca au avut, cum si-au schimbat ruta profesionala daca a fost cazul, aratandu-le de fapt ca si cei care acum au ajuns departe au trecut prin momente dificile in care au trebuit sa ia decizii legate de supravietuirea materiala si sa treaca prin mai multe experiente verifandu-ssi astfel capacitatile si potentialul, castigand incredere in sine.

Le multumim tuturor invitatilor care si-au dedicat din timpul lor intalnirilro propuse: dl Tartacuta Ion Victor-viceprimar sector 3, Livia Dila-jurnalist, Cristina Florescu-Judecator, Raluca Papacocea-medic, profesor catedra de fiziologie, Adrian Dan - conferentiar doctor Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Catalin Sturza-Redactor, Paul Turcu-compozitor si solist in Corul ”Preludiu”.

Multumim de asemenea, Trupei de Teatru ”Amadeus”, formata din copii din clasele IX-a si a Xa din cadrul Colegiului Economic Viilor si reprezentantei Consiliului Elevilor de Liceu din Bucuresti si voluntarilor FDP: Sanziana Toma, Simona Deseanu.

La Cluj, FDP Filiala Cluj a promovat in cadrul programului ”Scoala Altfel” actiuni de educatie nonformala, valorizand caritatea si dorinta de implicarea a copiilor si tinerilor in a-i ajuta pe cei care dispun de mai putine resurse decat ei.
La initiativa Liceului Teoretic Nicolae Balcescu, FDP a participat la Targul de Paste organizat in cadrul scolii, fiind expuse cu vanzare obiecte de artizanat realizate in cadrul unitatii protejate din cadrul FDP, tinerii liceeni sustinand astfel beneficiarii FDP.

Elevii Colegiului National Emil Racovita au oferit pachete de dulciuri specifice sarbatorilor pascale unui numar de 120 de elevi din cadrul scolii George Baritiu, Jucu.

Elevilor inscrisi la profilul de patiserie in cadrul  Grupului Şcolar SAMUS FDP le-a propus vizitarea unei fabrici de paine, in care au avut posibilitatea de a observa procesul tehnologic in fabricarea painii, fiind impresionati  si mai motivati legati de perspectiva lor profesionala.
In judetul Dambovita, FDP Filiala Dambovita a propus activati educative celor 285 elevi de la Şcolile din satul Iazu şi comuna Cojasca, care au avut astfel ocazia de a vizita locuri deosebite pentru prima data: Salina din Prahova, Muzeul Ceasului din  Ploieşti, Muzeului NaÅ£ional de Istorie şi Muzeul AviaÅ£iei.

O parte dintre elevi au intrat in lumea cinematografului, vizionand  filme cu caracter educativ, in format 3D, şi au participat entuziasmaÅ£i la un spectacol de Circ.


FDP este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, infiintata in anul 1996 a carei misiune este de oferi oportunitaţi socio-educative şi de integrare profesionala, persoanelor aflate in situaţie de risc social, in special copiilor şi tinerilor.

Mai multe informatii despre noi puteti afla pe www.fdpsr.ro