“Esti gifted? Daca ai între 6-12 ani, vino la Scoala de Excelenta pentru copii, în perioada 12-17 iulie 2010 si descopera-ti talentul!” este mesajul transmis de Florian Colceag, unul dintre cei mai reputati experti români în psihopedagogia excelentei.


Copiii vor lucra cu o echipă de psihologi şi traineri experimentaţi din partea Şcolii Genesis şi a IRSCA Gifted Education, care îi vor antrena în jocuri de cunoaştere, de perspicacitate şi inteligenţă, îi vor învăţa cum să îşi respecte potenţialul şi cum să discute cu profesorii lor pentru a avea rezultate bune la şcoală. "Odată ce unui copil îi sunt puse în mişcare calităţile cognitive şi morale, acesta poate ajunge la un nivel de performanţă superior. De ce? Pentru că fiecare copil este înzestrat de natură cu har şi potenţial", explică Oana Ştefan, PR Manager la Fundaţia Genesis.


Dacă în primele două zile copiii vor purta discuţii şi se vor antrena în jocuri de cunoaştere şi dezvoltare personală cu echipa de psihologi, în următoarele zile vor participa la un program diversificat de creativitate, în care îşi vor pune în valoare potenţialul propriu. Ateliere ca Nymphea, Dramaticus, Rafael şi Mozart îi vor încânta pe copii şi le vor da prilejul să facă ceea ce îi pasionează, în funcţie de potenţialul propriu. În ultima zi copiii vor face vizite la diferite instituţii culturale, alese în funcţie de preferinţele lor, având ocazia să lucreze cu muzeografi, artişti, jurnalişti şi profesori care îi vor învăţa să îşi dezvolte potenţialul creativ şi intelectual şi să aibă încredere în valoarea personală.
Pe tot parcursul scolii de vara, părinţii vor purta discuţii cu specialiştii în educaţia de excelenţă, care îi vor familiariza cu concepte psihopedagogice moderne ce le vor fi utile pentru o cunoaştere mai bună a propriului copil şi o orientare şcolară şi profesională abordată diferenţiat, în funcţie de aptitudini. Parinţii vor primi la final un material orientativ de caracterizare aptitudinală, din care vor descoperi cum pot să le dezvolte copiilor creativitatea, încrederea în sine şi să le sporească şansele de reuşita în viaţă, în funcţie de tipul de inteligenţă cu care aceştia sunt înzestrati.
Evenimentul se va încheia cu o gală a excelenţei unde părinţii şi profesorii vor avea ocazia să-i felicite pe copii pentru talentele lor.
„Noi promovăm omul creator, omul capabil să-şi dezvolte potenţialele, şi nu omul marfă, omul de consum.", spune Florian Colceag, Preşedinte IRSCA Gifted Education, care consideră că şcoala trebuie să dezvolte la tineri înclinaţia spre cercetare, leadership, management, antreprenoriat şi arte şi să contribuie la prestigiul acestor activităţi pe plan naţional şi internaţional. Florian Colceag, expert în psiho-pedagogii moderne, doctor în economie şi matematician cu renume mondial în pregătirea olimpicilor români la concursurile internaţionale de matematică, spune că fiecare copil are potenţialul unui geniu, iar şcoala şi familia sunt responsabile să descopere şi să dezvolte potenţialul fiecărui copil.
„Şcoala trebuie să ofere motivaţie, să respecte potenţialul unic al fiecărui copil, să dezvolte programe în parteneriat cu părinţii şi să ajute copiii să se pregătească pentru viaţă. Prin educaţia de excelenţă profesorii învaţă să formeze nu doar să informeze, devin mentori şi asta se vede imediat în rezultatele personale ale copiilor şi în sentimentul de apreciere pe care acestia îl dezvoltă faţă de şcoal㔠declară Mihaela Drăguş, Director General la Fundaţia Genesis, complex şcolar privat ai caror profesori au fost iniţiaţi în dezvoltarea educaţiei de excelenţă, de către profesorul Florian Colceag.
Jocurile de cunoaştere şi dezvoltare personală, atelierele de creativitate, vizitele la instituţiile culturale, masa şi transportul copiiilor cu microbuzele Genesis pot fi accesate achitând o taxă de participare de doar 400 RON.
Detalii despre program, traineri, cursuri, workshop-uri şi module se găsesc la adresa: www.genesis.ro şi www.irsca.ro
Organizatori: Fundaţia Genesis şi IRSCA Gifted Education


Detalii despre organizatori:
Misiunea IRSCA Gifted Education este descoperirea şi dezvoltarea potenţialului fiecărui copil printr-o educaţie de excelenţă. IRSCA Gifted Education este o asociaţie non-profit, înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscută la nivel naţional şi internaţional, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children; Asia-Pacific Federation of the WCGTC şi respectiv ECHA - European Council for High Ability - cele mai înalte foruri internaţionale în domeniul educaţiei de excelenţă.


Misiunea Fundaţiei Genesis este aceea de a acorda şansa unei educaţii sănătoase creând premisele legăturii dintre succesul în carieră şi setul de valori personale. Ne dorim să participăm la transformarea sistemului educaţional românesc prin readaptarea educaţiei, prin canalizarea preocupărilor către promovarea creativităţii, inovaţiei, simţului practic şi proactivităţii.